Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
76 komentara

'Smanjit ću poreze, ali porezi neće riješiti sve naše probleme'

Razmatramo i oporezivanje rada i gledamo na koji način i kako smanjiti trošak poslodavaca, što bi trebalo proizvesti veće zapošljavanje i rast plaća, rekao je Zdravko Marić za Večernji

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
76 komentara

Jedan od elemenata izbornog programa HDZ-a na temelju kojeg je HDZ dobio najveće povjerenje hrvatskih građana bilo je i smanjenje PDV-a, rekao je ministar financija Zdravko Marić u razgovoru za Večernji list i dodao da je to i dio programa Vlade. Na pitanje oko smanjenja PDV-a i eventualnog popuštanja na plaćama, Marić je rekao kako će se gledati potrošni porezi, ali ne samo oni. 

- Razmatramo i oporezivanje rada i gledamo na koji način i kako smanjiti trošak poslodavaca, što bi trebalo proizvesti veće zapošljavanje i rast plaća - rekao je Marić i dodao da je sada red na porastu plaća, ali da nije porezni sustav taj koji može sam povećati plaće. Naglašava da je on tu da pomogne. 

- Do određene razine porezni sustav može utjecati na plaće, ali nakon toga taj se utjecaj smanjuje. Napravit ćemo cjelovitu priču, ali da bi došlo do pravog rasta standarda, mora postojati sinergijsko djelovanje poslodavaca i Vlade - rekao je ministar. 

Nije htio reći znači li to da će se smanjivati doprinosi na zapošljavanje. Na pitanje, kako misle postići da padnu cijene nakon što smanje PDV, ministar je rekao da nemaju direktni mehanizam, ali da je isti slučaj i sa eventualnim smanjivanjima poreza na dohodak te doprinosa iz i na plaću. Dodao je i kako će olakšice za djecu ostati unutar poreza na dohodak.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message