News

Komentari 198

Smetlar iz Londona osvojio 4,5 mil. funti na lotu pa dao otkaz

Smetlar iz Londona osvojio 4,5 mil. funti na lotu pa dao otkaz

Joseph Whiting nije mogao vjerovati kada je vidio da se brojevi na njegovom listiću poklapaju sa izvučenima. Obavijestio je majku, a potom se spremio i otišao raditi

Londonskom smetlaru Josephu Whitingu život se doslovce preko noći okrenuo naglavačke. Kada je prošle srijede uplatio loto listić, samo 15- minuta prije zatvaranja trgovine, nije ni slutio da će se sreća osmjehnuti baš njemu.

Bilo je oko četiri ujutro kada se probudio da na teletekstu provjeri dobitne brojeve. Nije mogao vjerovati kada je vidio da se brojevi poklapaju s onima na listiću koji je držao u ruci. Shvatio je da je osvojio 4,5 milijuna funti.

- Nisam mogao vjerovati. Nisam imao naočale pa sam nekoliko puta provjerio što piše - rekao je ushićeni Joseph koji je potom nazvao majku da je obavijesti.

Obavijestio majku o dobitku pa otišao raditi

- Rekao sam joj kako mislim da sam osvojio dobitak na lutriji, a ona mi je rekla da je prerano za takve šale - govori sretni čistač ulica. Nakon toga, spremio se i otišao na posao. Još nije vjerovao što mu se dogodilo.

Kada se poslijepodne vratio kući, kontaktirao je poslovnicu lutrije iz koje su mu potvrdili da je on sretni dobitnik.

- Ne znam uopće kako sam preživio taj dan, misli su mi bile posvuda. Možete provjeriti stotinu puta i još ćete sumnjati - rekao je Joseph koji ne bi ni osvojio novac da nije odbio rođakovu ponudu da ode umjesto njega kupiti kruh.

Kupit će kuću, otići na godišnji...

Nakon dobitka, Joseph je odlučio dati otkaz na poslu. Iako je volio posao i kolege, kaže da mu neće nedostajati dizanje u četiri ujutro. Novac će potrošiti na kupnju veće kuće, vozački ispit i odlazak na godišnji odmor u Disneyland sa svoje troje djece. Kao veliki ljubitelj nogometa, dodaje da će sigurno dio novca namijeniti za godišnju ulaznicu na utakmice omiljenog Arsenala.

Najčitaniji članci