Obavijesti

News

Komentari 4

'Smiljana i Ivan prohodali su krajem 2001., zajedno smo izlazili u kafić gdje je radila'

'Smiljana i Ivan prohodali su krajem 2001., zajedno smo izlazili u kafić gdje je radila'
6

U spis je stigao i dopis društva Santa Domenica u kojem navode da nemaju podatke da je Smiljana Srnec ili netko drugi od ukućana od njih zatražio odvoz škrinje Končar za dan 18. veljače 2019.

VIDEO

Svjedok Tomislav Pintarić, Palovčanin koji živi u istoj ulici kao i Smiljana, te je radio i s njezinim suprugom Srnecom i sa svjedokom Draženom Palfijem.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispitani svjedoci na suđenju Smiljani Srnec

Pokretanje videa...

Suđenje Smiljani Srnec 01:23

Na pitanje suca Tomislava Brđanovića govori li Palfi uvijek istinu rekao je da je bilo situacija kad nije govorio istinu, ali nije se mogao sjetiti nijedne.

POGLEDAJTE VIDEO Suđenje Smiljani Srnec

Pokretanje videa...

Smiljana Srnec_susjedi 01:14

- Mogu li preskočiti to pitanje - upitao je Pintarić suca.

- Ne, ne možete - rekao mu je sudac.

Pintarić je objasnio da ga je Palfi znao ogovarati u kafiću kad nije bio tamo. Rekao je i da je sa Srnecom nakon povratka iz vojske 2001. godine često znao popiti piće u kafiću gdje je Smiljana radila te da su se njih dvoje tamo i upoznali krajem 2001.
Sljedeća je Danijela Herceg iz Varaždina, inače diplomirana novinarka.

- S Jasminom sam išla u razred u srednjoj školi. Bila je prosječna srednjoškolka, nije se po ničim isticala. Obje smo studirale na istom fakultetu, ali je ona studirala politologiju. Nismo se družile u srednjoj školi. Bile smo zapravo poznanice, nismo bile bliske, nismo se družile, nemam nikakvih saznanja o njezinu privatnom životu - rekla je svjedokinja.

Varaždin: Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre

Na pitanje branitelja kad ju je posljednji put vidjela, rekla je da zna sigurno da ju je vidjela na kraju srednje škole, a na fakultetu ne zna kad ju je posljednji put vidjela.

- Ne sjećam se nijednog susreta ni kad bi bio - rekla je.

- Sjećate li se petogodišnje obljetnice mature, je li tad bila Jasmina?

Ne sjećam se, ne znam ni je li bila na maturalnoj zabavi, morala bih pogledati sliku.

Sudac: Kad ste završili školu?

- Završila sam 1996. i iste godine sam upisala fakultet. Tako je bilo i s Jasminom - odgovorila je.

Melita Sečan Hrastić iz Male Subotice je ušla u sudnicu. Inače je profesorica povijesti i hrvatskog jezika.

Na suđenju Smiljani Srnec prvi put pokazali jezive slike škrinje
Na suđenju Smiljani Srnec prvi put pokazali jezive slike škrinje

- Poznavala sam Jasminu, poznajem Smiljanu i poznajem njihovu majku. S Jasminom sam išla u razred, isto smo godište. Zajedno smo putovali u školu u Varaždin. Bile smo prijateljice u školi i na vlaku, izvan toga se nismo viđale. Znam da je živjela u Palovcu sa sestrom i roditeljima, znam da su roditelji povremeno radili u inozemstvu. O izlascima, dečkima ne znam ništa - kaže.

Je li što pričala o odnosima u obitelji?

- Ne da bi se sjećala. Nakon završetka srednje škole se više nismo družile, upisale smo različite fakultete, vidjele smo se možda dvaput na faksu, negdje 1997. tijekom prve godine fakulteta - priča.

Je li bila proslava 5-godišnjice mature?

Varaždin: Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre

- Je. Jasmina nije bila tamo, mislim da ju je organizatorica pokušala kontaktirati, ali nije uspjela. Mi se više tad nismo čule, ja je nisam pokušala kontaktirati - kaže.

Branitelj: Nije vam nikad pričala o osobnim problemima?

- Ne. Nismo bile tako bliske.

Sjećate li se je li bila na maturalnoj večeri?

- Mislim da je bila.

Branitelj predočava fotografiju. Potvrdila je da je to fotografija njihovog razreda, ali svjedokinja na njoj ne može prepoznati Jasminu.

Smiljana u suzama: 'Časni sude, nisam ubila svoju sestru'
Smiljana u suzama: 'Časni sude, nisam ubila svoju sestru'

U službenim bilješkama se navodi da nije bila na maturalnoj večeri.

- Ja sam mislila da je bila, ne sjećam se da nije bila. Ne znam zašto ne bi došla. Kao učenica je bila među boljima u razredu, vrlo dobra, odlična.

Znate li što o njezinu studiranju.

- Ne, otišli smo u drugim smjerovima i o tome ne znam ništa.

Obrana predložila nove dokaze.

Optužena dostavila ispis s Facebooka društva u kojem nude staro za novo. Isprava društva Flora iz Virovitice. Odgovorili da ne mogu odgovoriti bez sudskog naloga.

Je li tijekom veljače 2019. upućen poziv za odvoz elektroničkog otpada s adrese Nova 29, Palovec.

Vještačenje po strojarskom vještaku ili bilo kojem drugom kako bi se utvrdilo može li se škrinja na mjestu gdje je bila otvoriti kako bi se u nju ubacilo mrtvo tijelo. Priložili fotografije i skica škrinje s izmjerama.

Varaždin: Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre

Tužiteljica se u cijelosti protivi izvođenju tih dokaza, smatra da nisu relevantni za ocjenu postojanja ili nepostojanja kaznenog djela. Učestalim upućivanjem dopisa obrane i neprestanim predlaganjima novih svjedoka ide se isključivo na odugovlačenje postupka što doista nema smisla.

Sutra u 12 će pozvati psihijatrijsko-psihologijske vještake kako bi ih se moglo ispitati oko njihove dopune vještačenja. Tad će odlučiti i o novim dokazima obrane.

Na početku ročišta sudac Tomislav Brđanović pročitao je dopis PU međimurske vezano uz broj mobitela koji je Jasmina koristila. Uvidom u registar PU međimurske utvrdili su da je policija od teleoperatera tražila izlist poziva i poruka za razdoblje od 2001. do 2004. godine.

Dobili su odgovor da je broj aktiviran 24. rujna 2001. te da je u međuvremenu isključen i više se ne koristi. Ne zna se kome je pripadao, a vjerojatno je deaktiviran prije kraja 2004. godine te za njega nisu mogli dobiti izlist.

Sačuvala je tijelo, ali i dokaze: Škrinja radila punih 30 godina
Sačuvala je tijelo, ali i dokaze: Škrinja radila punih 30 godina

U spis je stigao i dopis društva Santa Domenica u kojem navode da nemaju podatke da je Smiljana Srnec ili netko drugi od ukućana od njih zatražio odvoz škrinje Končar za dan 18. veljače 2019. godine. Odgovorili su i da preuzimaju stare električne aparate samo ako se kod njih kupuje novi te da u ponudi nemaju Končar uređaje niti za njih izdaju bonove.

U dopuni psihijatrijsko-psihologijskog nalaza vještaci su ostali kod mišljenja da je Smiljana u vrijeme počinjenja bila ubrojiva te da nakon njezina iskaza nisu utvrđene nove činjenice koje bi sugerirale da bi bila smanjeno ubrojiva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...