Obavijesti

News

Komentari 58

Suđenje Smiljani: Hoće li za ubojstvo sestre okriviti oca?!

Suđenje Smiljani: Hoće li za ubojstvo sestre okriviti oca?!
14

Smiljana Srnec bi danas trebala reći što zna o lešu u zamrzivaču, a njezina obrana je do sada upućivala da bi krivnju za ubojstvu sestre Jasmine, koju je sakrila u zamrzivač, mogla svaliti na nekog drugog

VIDEO

Dosad se branila šutnjom, rekla je tek da nije kriva za ubojstvo i da nije ubila sestru jer ju je voljela. Smiljana Srnec bi na Županijskom sudu u Varaždinu danas napokon trebala reći što zna o truplu u zamrzivaču. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Suđenje Smiljani 21.1.2020. 00:52

Obrana ima i nove dokazne prijedloge o kojima sud mora odlučiti prije nego se krene u iznošenje obrane.

Sud je odbio prijedloge obrane za izdvajanje kao nezakonitih dokaza zapisnike o očevidu, službene zabilježbe te nalaz i mišljenje vještaka Škavića, no kako je pitanje o važnim pravnim stvarima izdat će se pisano rješenje na koje stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu.

Hoće li svaliti krivnju na oca? 

Glavno je pitanje hoće li, kako bi opravdala sebe, krivnju za ubojstvo Jasmine Dominić iz 2000. godine u Palovcu pokušati svaliti na nekog drugog, konkretno na pokojnog oca.

Pogledajte video

Naime, tijekom dosadašnjeg postupka upravo je na tu mogućnost, da je Jasminu zapravo ubio otac alkoholičar, upućivala Smiljanina obrana. U uvodnoj riječi Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić je naglasio kako će suđenje otkriti mračne obiteljske tajne.

- Smiljana nije bila agresivni član obitelji, to su bili neki drugi - rekao je odvjetnik.

Jasmina je ubijena sjekirom?! 'Glava je iznutra bila razorena'
Jasmina je ubijena sjekirom?! 'Glava je iznutra bila razorena'

Podsjetimo, Smiljanu terete da je prije više od 19 godina s pet ili šest udaraca po glavi tupotvrdim predmetom nalik na sjekiru usmrtila sestru Jasminu i njezino tijelo sakrila u zamrzivač. Tamo je ostalo do 16. veljače 2019. godine, kad su ga pronašli Smiljanina kći Katarina Dominić Srnec i njezin nevjenčani suprug David Balent

Sumnja je gotovo odmah pala na Smiljanu. Tijekom postupka saslušani su brojni svjedoci, od članova Smiljanine obitelji do policajaca koji su bili na očevidu, poznanika, susjeda... 

Tek su rijetki mogli baciti neko novo svjetlo na slučaj koji je zaintrigirao ne samo hrvatsku, nego i svjetsku javnost. Prvo iznenađenje priredio je Smiljanin i Jasminin ujak Drago Sabol. Iako je mogao koristiti blagodat i ne svjedočiti u postupku, on je otvoreno progovorio o teškoj obiteljskoj situaciji obitelji Dominić i pijančevanju nekad vrlo popularnog nogometaša NK Palovec, Smiljanina i Jasminina oca Martina Dominića

Nakon toga na vidjelo je izašla i Martinova prekršajna i kaznena evidencija. Naime, on je dvaput kažnjavan prekršajno, jednom zbog tučnjave u kojoj je sudjelovao u Istri, a drugi put 2003. zbog obiteljskog nasilja. 

'Majka je dolazila u policiju i pitala za Jasminu, otac nikada'
'Majka je dolazila u policiju i pitala za Jasminu, otac nikada'

Tad se pijan obrušio na Smiljanu nakon povratka iz kafića te je ošamario. Tijekom 1990-ih Martin se potukao s poznanikom u kafiću. Gurnuo ga je, a on je pao i teško se ozlijedio. Osuđen je uvjetno. U majčinu obranu stala je i Smiljanina najstarija kći Katarina. 

Ona je ispričala da je njezina majka sudjelovala u pražnjenju škrinje, koju nitko nije otvarao 19 godina.

- Baka i majka telefonom su se dogovorile da se zamrzivač zamijeni - ispričala je Katarina, a njezinu priču potvrdio je njezin nevjenčani suprug David.

Slagalica strave: Ovo je škrinja u kojoj je pronađena Jasmina
Slagalica strave: Ovo je škrinja u kojoj je pronađena Jasmina

Što se tiče dokaza koji terete Smiljanu, najjači je svakako otisak njezina desnog palca na crnoj vreći koja je bila oko Jasminine glave. Težinu optužnici daje i psihijatrijsko vještačenje prema kojemu joj je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti. Takvi ljudi ne pokazuju kajanje, nego krivnju prebacuju na druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"