Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

'Smisao naše koalicije je borba protiv velikosrpske politike'

Na skupu koalicije Spremni Ruža Tomašić je nakon Daniela Srba rekla da bi pomogla ženama, djeci i bolesnim izbjeglicama, a muškarce vratila da se bore

Boris Gajdukov/24sata
Foto: Boris Gajdukov/24sata
32 komentara

Ono što je srž i smisao osnivanja i postojanja ove naše koalicije je onemogućiti velikosrpske planove, ideje i programe na području Republike Hrvatske. Nije slučajno Milorad Pupovac neki dan rekao da traži federalizaciju Hrvatske, a upravo do mene su došle provjerene informacije da se Pupovac sastao sa Tomislavom Karamarkom i da su dogovorili i razgovarali o koaliciji nakon izbora, rekao je predsjednik HSP-a Daniel Srb u petak na predizbornom skupu koalicije "Spremni" u Slavonskom Brodu. 

Srb je dodao kako je "ključna obveza koalicije onemogućiti da u Hrvatskoj ključnu politiku vodi Milorad Pupovac i SDSS jer je to tragedija za hrvatski narod". Misli kako to nije pitanje brige o pravima srpske nacionalne manjine nego provođenja velikosrpske politike te da to neće dopustiti. 

Uz HSP koaliciju "Spremni" čine još i Obiteljska stranka i Hrvatska konzervativna stranka.

- Naša glavna poruka je da Hrvatskoj trebaju promjene, a ne izmjene i da smo mi ti kojima birači trebaju dati povjerenje ovog puta, sve vladajuće skupine i Vlade su do sada fulale na štetu hrvatskih građana. Što se problema izbjeglica i kampa u Brodu tiče smatram da to nije trebalo biti ovdje nego dalje. Jer, mi ne znamo koji su to ljudi i treba ih držati podalje radi sigurnosti naših građana. Ja bih, recimo, pomogla ženama, djeci i bolesnima, a mlade i zdrave muškarce vratila bih natrag da se bore za svoju domovinu - rekla je Ruža Tomašić, šefica Hrvatske konzervativne stranke, te dodala da očekuju prolaz na izborima i saborske mandate.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message