Obavijesti

News

Komentari 51

Smrt na Ultri: Mladić se čudno ponašao, pozvali su Hitnu, ali...

Smrt na Ultri: Mladić se čudno ponašao, pozvali su Hitnu, ali...
1

Amerikancu (26) iz Colorada je pozlilo. Tražio je pomoć. U krvi su mu pronašli amfetamine. Popularni Ultra festival u Splitu u tri dana posjetilo je oko 150.000 ljudi. Uglavnom je riječ o stranim državljanima

VIDEO

Smrt 26-godišnjeg Amerikanca nakon drugog dana Ultra Europe festivala još je glavna tema razgovora u Splitu.

Kako doznajemo od nekoliko izvora, mladić se u nedjelju nešto prije 5 sati “šetkao” pred poljudskim stadionom. Netko je navodno zamijetio njegovo čudno ponašanje i dojavio djelatnicima Hitne pomoći, koji su dežurali u festivalskom prostoru.

Prišli su mu, a on im se požalio da se ne osjeća dobro. Mladog su partijanera odvezli na hitni prijam splitskog KBC-a, gdje je, unatoč pokušajima liječnika da mu spase život, preminuo oko 8 sati.

Dr. sc. Anton Marović, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor, potvrdio je da je mladić u splitsku bolnicu dovezen oko 5 sati u nesvjesnom stanju sa smetnjama srčanog ritma i disanja. Liječnici sumnjaju da je konzumirao droge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Jedna od pretpostavki je da je uzrok smrti otrovanje nekim od sredstava ovisnosti - objasnio je dr. Marović.

Tragedija na Ultri u Splitu: Preminuo posjetitelj festivala
Tragedija na Ultri u Splitu: Preminuo posjetitelj festivala

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o mladiću iz američke savezne države Colorado. Preliminarnim pretragama navodno je utvrđena povišena količina amfetamina u krvi, no doznajemo i kako je smrt mogla nastupiti kao kombinacija unesenih supstanci i drugih zdravstvenih problema.

- O svemu je obaviješteno državno odvjetništvo koje je naložilo provođenje obdukcije. Prema prvim informacijama, nema elemenata kaznenog djela - rekla nam je Antonela Lolić iz splitske policije.

Organizatori Ultre, koju je u tri dana posjetilo oko 150.000 ljudi, događaj nisu željeli komentirati. Među posjetiteljima prevladavaju stranci, a ove godine među partijanerima je najviše Amerikanaca.

Svake godine tijekom festivala splitska policija ima pune ruke posla. U tri dana festivala priveli su više od 300 ljudi. Uglavnom je riječ o prekršajnim prijavama zbog posjedovanja droge za osobnu upotrebu. Jedan strani državljanin (23) ozlijedio se prilikom pada na stadionu te su ga zadržali u bolnici na liječenju, a deset ljudi “zaradilo” je kaznene prijave zbog dilanja.

Nažalost, ovo nije prvi smrtni slučaj na popularnom festivalu. I tijekom prošlogodišnje Ultre preminuo je 24-godišnjak koji je, bježeći od policije, pokušao progutati paketić s marihuanom. Policajci su kraj stadiona uočili sumnjiva mladića. Prišli su mu kako bi utvrdili njegov identitet. Čim ih je ugledao, mladić je počeo bježati. Sustigli su ga i vezali lisicama te krenuli prema vozilu. U tom trenutku mladiću je pozlilo. Vrećica koju je želio progutati zapela mu je u dušniku, zbog čega se ugušio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji