Obavijesti

News

Komentari 45

Smrt sestara Filipović: Žaju su pustili, a optužnice još nema...

Smrt sestara Filipović: Žaju su pustili, a optužnice još nema...
3

Nakon vještačenja će odlučiti hoće li Roberta Žaju optužiti da je skrivio prometnu u kojoj su poginule sestre Filipović. Žaju su uhitili točno na 10. godišnjicu pogibije djevojaka

VIDEO

Robert Žaja (47) iz Mavrinaca pokraj Rijeke, osumnjičen da je 15. prosinca 2006. godine izazvao stravičnu prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja (22) i Gordana (18) Filipović, nakon dvomjesečnog istražnog zatvora pušten je na slobodu.

Žaja je zapravo uhićen nakon neformalnog obavijesnog razgovora u riječkoj policiji, koji se nije mogao i ne može koristiti kao dokaz, te poligrafskog testiranja na kojem je “pao”, koji je također istražiteljima samo dobra indicija i putokaz da nastave s istragom.

Dok je bio u pritvoru ispitali su desetak svjedoka

Nakon policijskog ispitivanja Žaja je lani u prosincu, uz kaznenu prijavu, završio u riječkom državnom odvjetništvu, gdje je samo šutio. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci, Vlado Bosner, na prijedlog zamjenice općinske državne odvjetnice Nine Vičević, osumnjičenom Žaji odredio je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka prikrivanjem te uništenjem tragova i dokaza, ali i utjecaja na svjedoke.

Dok je Žaja bio u pritvoru, odvjetništvo je ispitalo desetak predloženih svjedoka.

Žajini odvjetnici zasad bez komentara

Očekuju se još rezultati predloženih vještačenja koji prethode mogućem podizanju optužnice. Žajini odvjetnici nakon uhićenja i sad nakon puštanja na slobodu njihova branjenika još se suzdržavaju od komentara.

Dobri poznavatelji slučaja skeptični su u kvalitetu i postojanje materijalnih dokaza koji bi bili neoborivi u sudskom procesu da je Žaja krivac za pogibiju sestara Filipović, prvenstveno stoga što se prikupljaju nakon proteka od deset godina od slučaja.

Sve će se temeljiti na pukim iskazima i svjedočenjima?

Sve će se očito temeljiti na pukim iskazima i svjedočenjima.

Ostaje i nejasno kako je za samo nekoliko mjeseci radna skupina ministra Vlahe Orepića otkrila “fantomskog vozača” te zašto gotovo deset godina riječkoj policiji to nije pošlo za rukom, iako je od početka imala i te kako dobru polaznu točku za istragu, odbjegli plavi Renault Clio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.