Obavijesti

News

Komentari 10

Snijeg i dalje uzrokuje kaos: Britanske luke pred slomom

Snijeg i dalje uzrokuje kaos: Britanske luke pred slomom
9

Promet je poremećen u najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu, gdje su otkazali 340 letova. Lufthansa očekuje uspostavu redovitog prometa tek u srijedu

VIDEO

Val hladnoće i snježne oborine i dalje uzrokuju kaos u prometu diljem Europe prisiljavajući putnike da kampiraju po zračnim lukama. Promet je poremećen u najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu, gdje su u ponedjeljak otkazali 340 letova, što je četvrtina od ukupnog broja. Najveći njemački zračni prijevoznik Lufthansa očekuje uspostavu redovita prometa tek u srijedu. Brzi vlakovi u Njemačkoj voze redovito, a gužve su velike jer putnici traže zamjenu za putovanje zrakoplovom ili automobilom.

Amsterdamska zračna luka Schiphol polako se vraća u normalu. Na terminalima je noć provelo samo 100 putnika, za razliku od petka kad ih je bilo 3000.

Croatia Airlines: Prije puta provjerite status leta za London

Britanske zračne luke su pred slomom. Veliki broj letova otkazan je zbog nemogućih uvjeta letenja, a putnici su ostali zarobljeni na terminalima. U londonskoj zračnoj luci Heathrow izdali su upozorenje putnicima da ne dolaze na terminale 1 i 3 koji su već pretrpani ljudima. U nedjelju je uspjelo poletjeti tek 20 zrakoplova u usporedbi s uobičajenih 1300. Croatia Airlines obavijestila je putnike kako će učiniti sve da letovi zakazani za 21. i 22. prosinca normalno prometuju. Zbog izvanrednih okolnosti mole sve da prije planiranog puta provjere status leta, a ako su već u Londonu da se upute na aerodrom Heathrow 4 ili 5 sati prije leta.

Kaos i na europskim autocestama

Pariška zračna luka Orly djelomice je zatvorena zbog snijega na pisti, a Charleroi kod Bruxellesa potpuno je uspostavio uredan red letenja nakon što je u nedjelju bio zatvoren. Pod snijegom je sjever Francuske, zbog čega je otežan cestovni i željeznički promet. Francuska vojska je na autocestama oko Pariza transporterima izvlačila automobile koji su sletjeli s kolnika.

U Belgiji su zastoji na autocestama u ponedjeljak ukupno bili dugi i do 600 kilometara, a u Nizozemskoj su vlasti uvele ograničenje brzine do 50 km/h zbog brojnih nesreća. U Poljskoj se šest ljudi smrznulo u nedjelju navečer pa je broj žrtava hladnoće u proteklih mjesec dana porastao na 114.

U Švedskoj je zaustavljeno 100 vlakova, većinom na jugu zemlje. U glavnom gradu Finske Helsinkiju palo je rekordnih 70 centimetara snijega, nezabilježeno od 1915. Autobusi i tramvaji prometuju, ali sporo i s velikim zakašnjenjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)