Obavijesti

News

Komentari 53

Snijeg u Hrvatskoj: 'Ako padne ispod 0°C imat ćemo problema'

Snijeg u Hrvatskoj: 'Ako  padne ispod 0°C imat ćemo problema'
12

Snijeg je zabijelio Hrvatsku, a ovako neobično hladno vrijeme u travnju najviše problema stvara voćarima i vinogradarima: 'Presudna će biti iduća dva dana', kaže vinar Ivan Enjingi

VIDEO

Proljetni snijeg zabijelio je Papuk, Krndiju i na zapadu Psunj. Ima ga i na cestama, zbog svoje težine lomi grane na tek olistalim stablima, pa rendžeri u Parku prirode Papuk imaju pune ruke posla. Samo prije nekoliko dana slika je bila sasvim drugačija, sve je također bilo bijelo, ali od rascvjetalih divljih trešanja i drugog drveća. Prema prognozama snijeg bi mogao padati sve do kasno poslijepodne, jer je trenutna temperatura između 1 i 2 stupnja Celzijevih. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:45

Prema prognozi DHMZ-a snijeg danas još možemo očekivati u Lici i Slavoniji. 

Snijeg je zabijelio vrhove brda oko tunela Mala Kapela, a padao je i na području Gospića, Otočca, Brinja i Jezerana. U Istri je padao i na većem dijelu Ćićarije, a bilo ga je i u Vukovaru.

Osim gorskih dijelova, travanjski snijeg iznenadio je i Zagrepčane jer je osim obronaka Medvednice zabijelio i naselja u podsljemenskoj zoni, ali rekreativce u Šestinama nije spriječio da zaigraju nogomet. 

snijeg_travanj

Vinogradari u neizvjesnosti

Hladnoća i snijeg najviše problema mogu stvoriti voćarima i vinogradarima. Meteorolozi su upozorili da se već u prvoj polovici tjedna u gorju očekuje jutarnji mraz, a u drugoj polovici tjedna mraz je izgledan i u nizinama unutrašnjosti Hrvatske.

Požeški vinar Ivan Enjingi kaže kako je u njegovom vinogradu trenutno 20 centimetara snijega, ali zasad to nije problem.

- Bit će problema ako temperatura padne ispod nule - kazao nam je i dodao kako čekaju da vide kako će biti sutra i prekosutra.

- To je presudno - kazao je i dodao da snijeg nije problem ako temperatura ostane iznad nule.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca