Obavijesti

News

Komentari 103

Snježna oluja stvorila probleme u prometu: Na A6 više nesreća, a na A1 izletio BMW s autoceste

Snježna oluja stvorila probleme u prometu: Na A6 više nesreća, a na A1 izletio BMW s autoceste

Promet u smjeru Zagreba se odvija uglavnom u jednom traku. Hrvatske autoceste u pogon su stavile vozila za posipanje soli no, na cestama je i dalje led

Zbog gustog snijega koji je stvorio probleme u prometu na dionici autoceste A6 između Tuhobića i Vrata u smjeru Zagreba dva automobila su sletjela s ceste. 

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg u Delnicama 

Pokretanje videa ...

Promet u smjeru Zagreba se odvija uglavnom u jednom traku. Hrvatske autoceste u pogon su stavile vozila za posipanje soli no, na njima je i dalje led. 

- Autoceste u Gorskom kotaru užasno izgleda, to je sramota da bude tako neočišćena. Jedva možemo voziti, zašto uopće onda plaćamo - kažu nam ljutiti vozači. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prometna kraj Fužina

Pokretanje videa ...

Prema izvješću Hrvatskog autokluba, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb danas je zabilježeno više prometnih nesreća, zbog toga se jednim trakom uz ograničenje od 40 km/h vozi između čvora Delnice i Vrata u smjeru Rijeke, između čvora Vrata i čvora Delnice u smjeru Zagreba te između čvora Oštrovica i čvora Vrata u smjeru Zagreba.

Također, bila je prometna i na autocesti A1 na 189+000 km između čvora Gornja Ploča i čvora Gospić u smjeru Zagreba, pa se promet vodi po dvije prometne trake.

POGLEDAJTE VIDEO: Prometna na A1

Pokretanje videa ...

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na sljedećim cestama u Gorskom kotaru:

- A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica;

- DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica;

- DC32 Prezid-Delnice;

- DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;

- DC203 Brod na Kupi - Delnice;