Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

'SOA je bila uključena u slučaj Agrokor i dala svoj doprinos'

Sigurno sam dao svoje mišljenje kada sam bio na sastanku s određenim osobama. Kad Vlada mora odlučiti o jednoj osobi može pitati je li ona bila kontroverzna i onda koristimo javne izvore, kaže Danijel Markić

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
25 komentara

Ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije (SOA) Danijel Markić u četvrtak je potvrdio da je ta služba bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor, ali da nije bilo zahtjeva za sigurnosnim provjerama pa se nisu koristili „resursi službe“ već samo „javno dostupni izvori“.   „SOA je bila uključena u rasvjetljavanje slučaja Agrokor i bit će dalje i u svim slučajevima gdje je prisutna korupcija. Bili smo prisutni na određenim sastancima i sigurno smo dali svoj doprinos“, kazao je Markić odgovarajući na novinarska pitanja ispred sjedišta hrvatske Vlade.

Markić je odgovorio da ga je na sve sastanke pozivao premijer te da nitko nije tražio nikakve sigurnosne provjere, niti je po slovu zakona u tom slučaju to bilo i moguće zatražiti

„Sigurno sam dao svoje mišljenje kada sam bio na sastanku s određenim osobama. Kad Vlada mora odlučiti o jednoj osobi može pitati je li ona bila kontroverzna i onda koristimo javne izvore".

Ravnatelj SOA-e je kazao i da nije detaljno čitao objavljene iskaze bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, iz kojih proizlazi da su premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a, od početka bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija.

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji sa čelnicima Fine i SOA-e.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message