Obavijesti

News

Šok u Austriji: Roditelji ogorčeni jer odgajatelj kojeg sumnjiče za zlostavljanje nije dobio otkaz?!

Šok u Austriji: Roditelji ogorčeni jer odgajatelj kojeg sumnjiče za zlostavljanje nije dobio otkaz?!

Odgajatelj je zlostavljao djecu dok im je mijenjao pelene, vodio na toalet ili kada bi spavali. Protiv muškarca sada postoje četiri optužnice

VIDEO

Razočaranje, ljutnja i zbunjenost emocije su sa jučerašnjeg sastanka stotinjak roditelja u bečkom kvartu Penzing. Predstavnici suda i pravobranitelja za djecu i mlade također su bili prisutni kako bi odgovorili na pitanja o seksualnim zlostavljanjima za koja se sumnjiči jedan od odgajatelja u općinskom vrtiću.

Roditeljima su predočili popis kako bi se 'utvrdilo' je li dotični odgajatelj imao kontakt i s njihovim djetetom. Međutim, evidencija nije bila točna. Sa popisa su izostala djeca koja su se prilagođavala na novog odgajatelja. Čak postoje fotografije iz vrtića na kojima su se djeca tijekom prilagodbe fotografirala s njim. Uprava vrtića je unatoč tome tvrdila da je popis kompletan, tvrde razočarani roditelji.

- Sva trojica čelnika vrtića su znala za ove incidente, stalno su ih obavještavali roditelji, a oni su ih 'tjerali' na šutnju. Odgovorni su davali napamet naučene i politički korektne izjave, govoreći da su svi nadležni obaviješteni i da su oni postupili ispravno - rekla je jedna šokirana majka za Heute.

Odgajatelja se tereti da je zlostavljao djecu dok im je mijenjao pelene, vodio na toalet ili kada bi spavali. Protiv muškarca sada postoje četiri optužnice. Pred ostalim roditeljima je sada da daju pristanak kako bi se testiranjem utvrdilo jesu li djeca žrtve predatora. Međutim vrijeme ne igra u njihovu korist, a Grad Beč je o skandalu obavijestio roditelje tek 13 mjeseci nakon što je odgajatelj predator udaljen s te dužnosti.

Odvjetnik roditelja, Johannes Bügler, tuži Grad Beč za odštetu od 50.000 eura po žrtvi. Inzistira na neovisnom istraživanju po pitanju utvrđivanja da li je dijete zlostavljano. Smatra kako bi to trebao biti netko iz Danske ili Nizozemske kako ne bili bio ovisni o financiranju iz gradske blagajne. Inzistira se i na postavljanju kamera u toalete vrtića.

- Jedno dijete je reklo roditeljima da je moralo ići s odgajateljem na wc i da će ga kazniti, ali da to ne smije reći roditeljima jer ga roditelji neće voljeti. Odjednom djeca u vrtiću nisu htjela ići na WC i obavljala su nuždu u gaćice – rekao je  odvjetnik Johannes Bügler za 24 sata.

Druga djeca su privukla pažnju zbog svog agresivnog ponašanja. Jedna obitelj je čak imala posjet ureda za socijalnu skrb. Međutim, sumnjalo se da je dječak gledao zastrašujuće filmove starije braće i sestara i da je zbog toga bio jako uznemiren. Nakon što je sumnja u zlostavljanje izašla u javnost, neki od roditelja tek sada razumiju što se događa s njihovom djecom.

Roditeljima koji su se jučer okupili u centru za obrazovanje odraslih u Rudolfsheimu, teško je shvatiti da dotični odgajatelj nije otpušten ili suspendiran sa posla dok slučaj ne bude razjašnjen, već je „samo“ premješten. Svi su se pitali samo jedno: ''Kako je moguće da te osobe smiju i dalje imati kontakt s djecom?''. Grad Beč je odlučio da će pogođeni vrtić uskoro dobiti novu upravu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca