Obavijesti

News

Komentari 504

Šok u crkvi: Dajte 200 kuna za gladnu djecu ili ništa od krizme

Šok u crkvi: Dajte 200 kuna za gladnu djecu  ili ništa od krizme
4

PRIJE KRIZME: Roditelji su se pobunili protiv fra Mire Ančića, koji je tražio 200 kuna za ulazak u crkvu sv. Luke. Ulaz je naplatio krizmanicima i kumovima koji su kasnili

VIDEO

Krizmanike, kumove i roditelje šokirao je potez župnika fra Miroslava Ančića, koji je za ulazak u crkvu sv. Luke evanđelista u Otoku pokraj Sinja tražio od njih po 200 kuna.

- Svima sam rekao da na krizmu u crkvu dođu u 10.30, dakle pola sata prije početka mise, kako bih im mogao dati upute i razmjestiti ih. Neki od njih su kasnili. Počeli su mi dobacivati i rugati se. Rekao sam im: ‘Dobro. Ajde, kad je tako, dat će svaki krizmanik i kum po 100 kuna za gladnu djecu u Africi’ - pravdao se svećenik, koji nam je potvrdio kako je riječ o roditeljima i kumovima koji se ranije nisu odazivali na sastanke vezane uz ovaj sakrament, a djeca su rijetko pohađala vjeronauk. Ovim je činom prikupio 1000 kuna. S druge strane, roditeljima nije bilo drago što se to dogodilo.

- Ovo je nedopustivo. Moram li zbilja plaćati da bi moja kći primila sveti sakrament? Nisam imala novca kod sebe. Morala sam posuditi 200 kuna od kolegice s posla kako bih svoje dijete krizmala - rekla je majka djevojčice. Tvrde kako su zakasnili samo pet minuta.
- Svi smo bili toliko šokirani. Oni koji nisu dali novac morali su se zapisati te im je naređeno da na idućoj misi vrate svoj ‘dug’ - bio je još jedan od komentara roditelja. No fra Miro opovrgava kako im je to naredio. U crkvu je pustio i one koji nisu dali novac. Svećenik koji je dvije godine bio misionar u Kongu u Africi govori nam da je svakodnevno gledao kako djeca umiru od gladi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Od tada sakupljam novac za najmlađe. I ovaj će novac dobro doći. Ako je ovo još jedna patnja koju zbog toga moram podnijeti, neka je - rekao je fra Miro, misleći pritom na novinarske upite. U Otoku kraj Sinja poznat je po tome što cijele godine hoda u sandalama. Sakuplja stari papir i boce. Tako je prikupio 40.000 kuna i donirao ih djeci u Africi. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 504
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić