Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
30 komentara

Šok: U kapelici našao čak 37 lijesova, u njima su bila i djeca

Njemačka: 'Mala, ruševna kapelica bila je ispunjena prašnjavim ljesovima i osušenim vijencima. 'Godinama proučavam povijest i starost crkvi, ali nikada nisam vidio ništa slično', kaže muškarac koji ih je našao

30 komentara

U njemačkom selu Deensenu u Donjoj Saskoj  jedan je muškarac u kapeli pronašao 37 lijesova. Lijesovi su bili poslagani na klupe, a među mrtvim tijelima odraslih bila u i ona četvero djece. Muškarac koji proučava povijest crkvi u malim seoskim mjestima naišao je na kapelu u Deensenu. Bila je u ruševinama, obrasla grmljem. Pogledao je kroz prozor i vidio ljesove. 

- Jedva sam došao do kapele, morao sam raskrčiti grmlje. Na prozorima su bile rešetke, a kad sam pogledao kroz prozor, gotovo sam se onesvijestio od šoka. Cijela unutrašnjost male kapele je bila ispunjena prašnjavim ljesovima i osušenim vijencima. Godinama proučavam povijest i starost crkvi, ali nikada nisam vidio ništa slično - rekao je muškarac, prenosi Fenix Magazin.

Načelnik Deensena, Hans-Dieter Ullmann (67) je objasnio kako je kapela zapravo mauzolej plemićke obitelji, odnosno vitezova od Campea. Tamo su ih pokapali od 1874. godine, a posljednji lijes je tamo položen prije 60 godina. Posljednji potomak obitelji je mauzolej darovao seoskoj zajednici koja nije znala što bi s njim. 

- Sedamdesetih godina se razmatralo da se svi lijesovi s mrtvim tijelima pokopaju na javnom groblju, ali se od toga odustalo zbog troškova. U selu nitko nije želio brinuti o mauzoleju pa je on s vremenom pao u zaborav - objasnio je Ullmann.

Zaboravljeni čini se nisu pokojnici jer posljednji vijenac kojeg je vjerojatno član obitelji ostavio na oltaru u mauzoleju datira iz 2016. godine.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message