Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šok u kuhinji: Iz slavine mu je iscurila neobična mala zmija

Toma Babinac (60) iz okolice Sesveta točio je vodu za psa. Zaprepastio se kad je shvatio da ga iz zdjelice gleda neobična životinja dugačka svega 15-ak centimetara

Jurica Galoić/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
109 komentara

Prvo sam mislio da u vodi pliva kosa moje kćeri. Kad se počelo izvijati, shvatio sam da je riječ o nekoj čudnoj životinji.

Tako je Toma Bobinac (60) iz Prekvršja nedaleko od Sesveta opisao susret s neobičnom životinjom koja je iscurila iz slavine u nedjelju ujutro kad je psu krenuo natočiti vodu. Tanka životinja duga je 15-ak centimetara, a Toma nema pojma je li riječ o glisti ili zmijici. 

Imam nove cijevi, a voda svejedno užasno smrdi. Ali ovo me zaista šokiralo

- Bio sam ribič desetljećima i svega sam se nagledao, ali nešto ovako nikad nisam vidio - prepričava zaprepašteni Toma sretan što je slučajno nije popio ili pojeo. Životinju zasad za uspomenu čuva u staklenoj zdjelici, no još nije odlučio što će napraviti s njom.

U sanitarnoj inspekciji pri Ministarstvu zdravlja kažu da nisu imali dojava o zmijicama u slavini. No savjetuju građanima da, ako se nađu u takvoj situaciji, kontaktiraju vodovod na koji su priključeni kako bi se provjerila ispravnost vode.

Zmijicu ću zasad sačuvati. Možda od nje napravim gulaš. Možda je baš ukusna

- Ne znamo o kojoj je životinji riječ, no s obzirom na slične slučajeve od prije godinu dana na području zagrebačkog Markuševca, pretpostavljamo da je ovo kolutićavac koji živi na vlažnim područjima. Ne prenosi bolesti i nije opasan za ljude - rekli su u sanitarnoj inspekciji i naglasili da je u Zagrebu voda zdravstveno ispravna

Možda vas zanima i ovo:
Message