Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
83 komentara

Šokantne snimke: Jaka plima je poplavila gradske rive i obalu

Zbog izrazito niskog tlaka na površini mora digla se njegova razina i do nekoliko desetaka centimetara te se morska voda izlijevala na na rive ili niske dijelove kopna, rekao je Rade Popadić iz Crometea

Foto: čitatelj 24sata
83 komentara

U više mjesta u Dalmaciji u noći na subotu zbog porasta razine mora voda se izlila na Rive ili na niska priobalna područja, a najizraženije izlijevanje bilo je u Starom Gradu na Hvaru, u Kaštelanskom zaljevu, Trogiru i na prometnici na Čiovu, doznaje se u udruzi Crometeo za praćenje i prognoziranje vrijemena.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zbog izrazito niskog tlaka na površini mora digla se njegova razina i do nekoliko desetaka centimetara, a ta pojava zove se ciklonalna plima, te se morska voda izlijevala na na rive ili niske dijelove kopna - rekao je za Hinu Rade Popadić iz Crometea.

OD SRIJEDE ČESTA KIŠA Stiže 'proljeće': Sljedeći tjedan temperature se penju do 15°C

Objasnio je kako se u noći s petka na subotu dogodilo duboko ciklonalno pomicanje iz smjera sjeverne Italije prema Otrantu i zahvatilo je i hrvatski dio Jadrana. Ono je uzrokovalo ciklonalnu plimu, to jest porast razine Jadranskog mora.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjeća kako je ovo drugi put u zadnjih mjesec dana da se podiže razina Jadranskog mora.

POGLEDAJTE VIDEO:

- U studenom ove godine u Splitu i Pločama izmjerena je najviša razina Jadranskog mora otkad se njegova razina mjeri u tim gradovima - kazao je Popadić. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message