Obavijesti

News

Komentari 37

Stiže 'proljeće': Sljedeći tjedan temperature se penju do 15°C

Stiže 'proljeće': Sljedeći tjedan temperature se penju do 15°C
1

Temperatura će idućih dana uz jugo još rasti, na vrijednosti znatno iznad prosjeka. No na Jadranu će se izmjenljivati sunčana i oblačna razdoblja, mjestimice će biti i kiše

VIDEO

Oblaci će se u subotu najdulje zadržati na istoku Hrvatske, gdje će još u prvom dijelu dana biti povremene oborine. Popodne sunčanije, uz umjeren istočnjak i temperaturu oko 6 °C, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković.

U središnjoj Hrvatskoj sunčanog vremena bit će već od jutra, koje će biti hladnije nego na istoku. Danju će mjestimice puhati jugozapadnjak, pa će temperatura porasti na vrijednosti između 6 i 8 °C.

U gorskim će predjelima do ujutro mjestimice pasti i više od 10 cm novoga snijega, no prijepodne će oborine prestati i brzo će se razvedriti, na dijelu sjevernog Jadrana već i u drugom dijelu noći, pa će danju tamo sunčanog vremena biti u izobilju. I vjetar će oslabjeti, a dnevna temperatura bit će od 3 do 6 °C u gorju, a na moru između 10 i 13 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ronioci u opasnim vodama i dalje traže još dvoje poginulih
Ronioci u opasnim vodama i dalje traže još dvoje poginulih

U Dalmaciji ponegdje i 14 °C. Ujutro će biti promjenljive naoblake, pa i pokoje kapi kiše, no zatim pretežno sunčano. Puhat će umjerena bura i sjeverozapadnjak, prema otvorenom moru i jak, pa će more biti umjereno valovito, prolazno još ujutro i valovito.

I na jugu Hrvatske vjetar će danju postupno slabjeti, kiša prestati, oblaka biti sve manje, pa popodne sunčanog vremena neće manjkati, a dnevna temperatura bit će oko 15 °C."

Sljedeći tjedan 'stiže proljeće'

- Temperatura će idućih dana uz jugo još rasti, na vrijednosti znatno iznad prosjeka. No na Jadranu će se izmjenljivati sunčana i oblačna razdoblja, mjestimice će biti i kiše, najvjerojatnije i najčešće na sjevernome Jadranu, a od srijede će kiša ipak biti sve češća i u Dalmaciji.

Splitska riva potopljena, more došlo do kafića, a jugo sve jače
Splitska riva potopljena, more došlo do kafića, a jugo sve jače

U unutrašnjosti povremene, slabe kiše bit će u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i Istre, dok će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj biti uglavnom suho. U nedjelju je pak osobito u središnjoj Hrvatskoj moguća i dugotrajnija magla, no od ponedjeljka uz jugozapadnjak bit će je sve manje, pri čemu će temperatura osjetno porasti - uz izostanak magle čak i na oko 15 °C - prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

21:06
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a