Obavijesti

News

Komentari 283

Šokantno! Frizerka iz Zagreba dobila je čak 3000 eura kazne jer je digla cijenu za 36 centi!

Šokantno! Frizerka iz  Zagreba dobila je čak  3000 eura kazne jer je digla cijenu za 36 centi!
2

Frizerka iz Zagreba u grupi Udruge glas poduzetnika objavila je prekršajni nalog koji je dobila zbog konvertiranih cijena u euro, a sporne su dvije cijene koje su više za 36 i 9 centi

VIDEO

Andrej Plenković u utorak je na saborskom aktualcu rekao kako je Državni inspektorat izrekao 151 novčanu kaznu, koje iznose 234.000 eura, za subjekte koji su se kod uvođenja počeli ponašati po nepoštenim poslovnim praksama. Među kažnjenima je i frizerka koja je rješenje inspektorata objavila u Facebook grupi Udruge Glas poduzetnika te se požalila kako su se fokusirali na 'povećanje' cijena, a da su ignorirali cijene koje su u cjeniku 'zaokružene' na niže. 

Kaže kako je i poskupljenje potkrijepila dokazom o povećanju troškova Čistoće i struje u Zagrebu te su joj, kako je objavila, odrezali kaznu od 1990,84 eura za okrivljenu pravnu osobu i još 1327,23 eura za okrivljenu odgovornu osobu!

'Najlakše je udariti po malim ljudima, kad ćete krenuti na trgovce i malo veće ribe', pitaju se u komentarima ispod posta o kažnjenoj frizerki.

U prekršajnom nalogu piše kako su inspektori kontrolirali cijene njenih usluga na dan 31. 12. te prve račune u ovoj godini. Utvrdili su da je povećala cijenu bojenja i frizure kratke kose i to za 0,45 posto. Naime, ona je bojenje koje je koštalo 150 kuna konvertirala u 20 eura, a ne 19,91. Isto su nepravilnim ocijenili i žensko šišanje koje je bilo 50 kuna (6,64 eura) koje je konvertirala u 7 eura.

U rješenju isto navode da je frizerka izjavila kako je dijelu usluga snižena cijena, a da i frizuru, koja je koštala 50 kuna, sada naplaćuje 4 eura, što je znatno niže. 

Ona je nakon svega objavila u četvrtak i kako šalje prigovor na prekršajni nalog Inspektorata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'
IZBORI 2024.

Plenković dobio mandat, donio 78 potpisa; Anušić: 'Plenković odlučuje o mojoj ulozi u Vladi'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.