Obavijesti

News

Komentari 359

Šokantno otkriće: Postojalo je čak 42.500 nacističkih logora

Šokantno otkriće: Postojalo je čak 42.500 nacističkih logora
6

Kada su američki istraživači počeli projekt popisivanja i označavanja lokacija smrti očekivali su da će ih pronaći oko 7.000. Otkrili su da je bilo 42.500 logora u Europi

VIDEO

To je bio jedan od najgorih trenutaka u povijesti, zastrašujuć još i danas. Tijekom Hitlerove vladavine nacističkom Njemačkom ubijeno je više od 6 milijuna Židova. Nova istraživanja otkrila su da je holokaust možda gori nego što se do sada smatralo, piše Daily Mail.

Naime, istraživači u Memorijalnom muzeju holokausta u Americi dokumentirali su nacističke logore, geta, mjesta za robovski rad i tvornice za ubijanje koje su postojale diljem Europe.

Kada su započeli projekt očekivali su da će pronaći oko 7.000 lokacija smrti. Ostali su šokirani kada su otkrili 42.500 logora diljem okupirane Europe. Istraživači predviđaju da je do 20 milijuna ljudi umrlo ili bilo zarobljeno na takvim mjestima.

- Brojke su mnogo veće nego što smo isprva mislili. Znali smo koliko je grozan bio život u logorima i getima, ali ove brojke su nevjerojatne- rekao je Hartmut Berghoff, direktor instituta za The New York Times.

Ta brojka uključuje 30.000 logora za prisilni rad i 980 koncentracijskih logora. Nacisti su imali i mjesta koja su nazivali centrima za '' zbrinjavanje'' u kojima bi trudne žene prisiljavali na abortuse ili njihovu djecu ubijali odmah nakon rođenja. Najviše takvih lokacija bilo je smješteno u Njemačkoj i Poljskoj. Istraživanje je prepoznalo varšavski geto kao najveću takvu lokaciju. U jednom trenutku tamo je bilo čak 500.000 Židova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 359
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...