Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šokirani radnici: Franjo nam je u Čistoći bio kao član obitelji

Mi smo tu jako povezani i, vjerujte mi, sve nas je ovo duboko potreslo, rekli su nam šokirani radnici zagrebačke Čistoće, čiji je kolega poginuo

Video: 24sata Video

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Franjo Š. (48) u ponedjeljak je ujutro sakupljao smeće u Sesvetskom Kraljevcu. Gurao je kante do kamiona kako bi ih ispraznio u spremnik. Kad su došli do Bihaćke ulice, kraj broja 25, morali su pokupiti smeće i iz jednog slijepog ogranka. Vozač (61) okrenuo je kamion kako bi u ulicu ušao unatrag. Naime, u tom ogranku nigdje se nije mogao okrenuti, a i radnicima je puno lakše kad ne moraju kružiti oko kamiona.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Inače, smetlari su tek nedavno počeli tako prazniti kante u tom dijelu ulice, jer su ih prije stanari sami vukli do glavne ceste. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, Franjo se vjerojatno našao u mrtvom kutu te je kolega samo prešao preko njega.

- Nisam čuo nikakvu viku ni deranje u to vrijeme. Vidio sam da kamion Čistoće stoji, ali sam mislio da im se pokvario. Tad je došla Hitna pomoć i vidio sam čovjeka kako leži na asfaltu - ispričao nam je jedan od stanara kraj čije se kuće odvijala tragedija. Tim Hitne pomoći pokušao je reanimirati muškarca, no nisu uspjeli. Ubrzo je došla policija, koja je ogradila mjesto nesreće. Tijekom očevida prekrili su tijelo nesretnog radnika. Kraj njega je ostala ležati crna kapa. Njegovi kolege sve su promatrali u tišini, duboko potreseni tragedijom. Vozača su policajci odvezli na ispitivanje te su mu u bolnici izvadili krv. Nije imao alkohola u krvi.

VIDEO: NIJE GA VIDIO? Užas u Sesvetskom Kraljevcu: Kamionom je pregazio kolegu

- Radnicima koji su svjedočili nesreći bit će osigurana psihološka pomoć, a s obitelji preminulog smo u kontaktu te ćemo osigurati svu pomoć s naše strane - objavili su iz Zagrebačkog holdinga i dodali kako suosjećaju s obitelji stradalog radnika. Dodali su kako poštuju sve propise vezane za zaštitu na radu, no nisu mogli utjecati na nesretan slučaj. Drugi radnici Čistoće kažu nam kako je Franjo bio iskusan radnik te im nije jasno kako se našao na putu kamiona.

- On je 11 godina radio u Čistoći i nadamo se da će otkriti kako se našao iza. Kad kamion ide unazad, radnici se ne smiju voziti na papučici. Oni su ti koji navigiraju vozača kamo ići - pojasnili su nam radnici.

Message