Obavijesti

News

Komentari 39

Šokirani radnici: Franjo nam je u Čistoći bio kao član obitelji

Šokirani radnici: Franjo nam je u Čistoći bio kao član obitelji
2

Mi smo tu jako povezani i, vjerujte mi, sve nas je ovo duboko potreslo, rekli su nam šokirani radnici zagrebačke Čistoće, čiji je kolega poginuo

VIDEO

Franjo Š. (48) u ponedjeljak je ujutro sakupljao smeće u Sesvetskom Kraljevcu. Gurao je kante do kamiona kako bi ih ispraznio u spremnik. Kad su došli do Bihaćke ulice, kraj broja 25, morali su pokupiti smeće i iz jednog slijepog ogranka. Vozač (61) okrenuo je kamion kako bi u ulicu ušao unatrag. Naime, u tom ogranku nigdje se nije mogao okrenuti, a i radnicima je puno lakše kad ne moraju kružiti oko kamiona.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

00:57

Inače, smetlari su tek nedavno počeli tako prazniti kante u tom dijelu ulice, jer su ih prije stanari sami vukli do glavne ceste. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, Franjo se vjerojatno našao u mrtvom kutu te je kolega samo prešao preko njega.

- Nisam čuo nikakvu viku ni deranje u to vrijeme. Vidio sam da kamion Čistoće stoji, ali sam mislio da im se pokvario. Tad je došla Hitna pomoć i vidio sam čovjeka kako leži na asfaltu - ispričao nam je jedan od stanara kraj čije se kuće odvijala tragedija. Tim Hitne pomoći pokušao je reanimirati muškarca, no nisu uspjeli. Ubrzo je došla policija, koja je ogradila mjesto nesreće. Tijekom očevida prekrili su tijelo nesretnog radnika. Kraj njega je ostala ležati crna kapa. Njegovi kolege sve su promatrali u tišini, duboko potreseni tragedijom. Vozača su policajci odvezli na ispitivanje te su mu u bolnici izvadili krv. Nije imao alkohola u krvi.

Užas u Sesvetskom Kraljevcu: Kamionom je pregazio kolegu
Užas u Sesvetskom Kraljevcu: Kamionom je pregazio kolegu

- Radnicima koji su svjedočili nesreći bit će osigurana psihološka pomoć, a s obitelji preminulog smo u kontaktu te ćemo osigurati svu pomoć s naše strane - objavili su iz Zagrebačkog holdinga i dodali kako suosjećaju s obitelji stradalog radnika. Dodali su kako poštuju sve propise vezane za zaštitu na radu, no nisu mogli utjecati na nesretan slučaj. Drugi radnici Čistoće kažu nam kako je Franjo bio iskusan radnik te im nije jasno kako se našao na putu kamiona.

- On je 11 godina radio u Čistoći i nadamo se da će otkriti kako se našao iza. Kad kamion ide unazad, radnici se ne smiju voziti na papučici. Oni su ti koji navigiraju vozača kamo ići - pojasnili su nam radnici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.