News

Komentari 4

Spar smanjio broj radnih dana djelatnika zbog njihove zaštite

Spar smanjio broj radnih dana djelatnika zbog njihove zaštite

Takvim radnim rasporedom maksimalno se smanjuju kontakti među djelatnicima te se povećava njihovu sigurnost, a radnici imaju više slobodnih dana u tjednu koje mogu provesti u krugu obitelji

Trgovački lanac Spar u četvrtak je izvijestio da su djelatnicima smanjili broj radnih dana u svim Spar i Interspar trgovinama, kako bi im osigurali maksimalnu zaštitu i omogućili više slobodnog vremena.

Djelatnici u trgovinama podijeljeni su tako u dvije grupe - jedan tjedan rade tri dana, a drugi četiri dana u tjednu.

Takvim radnim rasporedom maksimalno se smanjuju kontakti među djelatnicima te se povećava njihovu sigurnost, a radnici imaju više slobodnih dana u tjednu koje mogu provesti u krugu obitelji, navodi se u priopćenju. Neslužbeno se doznaje da ta promjena neće utjecati na plaće odnosno da će one "biti kao i dosada". 

Iz Spara podsjećaju kako su ranije uveli niz zaštitnih mjera za zaposlenike - zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva. Također, svim djelatnicima svakodnevno prije ulaska u prodajni prostor mjeri se tjelesna temperaturu.

U svim Spar i Interspar trgovinama postavljene su i zaštitne barijere od pleksiglasa na svim blagajnama, a djelatnicima na samoposlužnim blagajnama omogućeni su smo zaštitni viziri, navodi se u priopćenju.

Najčitaniji članci