Obavijesti

News

Komentari 4

MUP: 'Ne morate se srediti za posao od doma, već pripremiti'

MUP: 'Ne morate se srediti za posao od doma, već pripremiti'
2

Epidemija koronavirusa u Hrvatskoj i brojne mjere i Odluke koje su donijete natjerala je mnoge poslodavce da razmotre različite scenarije poslovanja i organizacije rada svojih zaposlenika od doma

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova RH u utorak je objavilo Europolove savjete za poslodavce i zaposlenike o sigurnom radu od kuće na internetu, u aktualnoj situaciji epidemije korona virusa, upozorivši da se za posao od doma ne mora 'skockati, ali se mora sigurnosno pripremiti. 

Europolovi savjeti za siguran rad na daljinu

Epidemija korona virusa u Hrvatskoj i brojne mjere i Odluke koje su donijete natjerala je mnoge poslodavce da razmotre različite scenarije poslovanja i organizacije rada svojih zaposlenika od doma. Ne morate se 'skockati' i odjenuti košulju i kravatu, ali svakako preporučujemo  Europolove savjete za poslodavce i zaposlenike o sigurnom radu od kuće na internetu u ovo vrijeme, priopćeno je večeras iz MUP-a RH.

Pandemija bi nas mogla naučiti da je važno biti - zadovoljan
Pandemija bi nas mogla naučiti da je važno biti - zadovoljan

Savjeti i preporuke za poslovne subjekte

Poslovnim subjektima preporučuje se da 'uspostave jasan postupak u slučaju sigurnosnih incidenata'. 

'Provedite upotrebu multifaktorske provjere autentičnosti te primijenite mjere poput šifriranja tvrdog diska, vremenskih ograničenja neaktivnosti, jake provjere autentičnosti... Svakako povećajte nadzor sigurnosti i povećajte svijest osoblja o rizicima rada na daljinu. Redovito ažurirajte operativne sustave i aplikacije uređaja - to će pomoći u smanjenju rizika od kibernetičkog kriminala u kojem se iskorištavaju ranjivosti za koje nema zakrpa', preporuke su poslodavcima.

Radnicima više novca, a otpis poreza i doprinosa za tvrtke
Radnicima više novca, a otpis poreza i doprinosa za tvrtke

Savjeti i preporuke  za zaposlenike

Zaposlenicima se preporučuje korištenje samo uređaja i softvera koji tvrtka stavlja na raspolaganje, kao i stvaranje snažne lozinke.

'Budite na oprezu i pazite na sumnjive aktivnosti i zahtjeve, posebno one financijske prirode. Prije nego što započnete rad na daljinu, upoznajte se sa službenim uređajima, pravilima i postupcima. Izbjegavajte davanje osobnih podataka. Povežite se s korporativnom mrežom samo putem korporativnog VPN-a', navode iz MUP-a.

Također 'ne dopustite članovima obitelji pristup vašim radnim uređajima. Zaključajte ih ili isključite kada nisu pod nadzorom'.

Prvo drive in testiranje kod nas na koronu u 'Andriji Štampar'
Prvo drive in testiranje kod nas na koronu  u 'Andriji Štampar'

'Ako je korištenje osobnog uređaja jedina opcija, provjerite jesu li operativni sustav i softver ažurirani, uključujući antivirusni/antimalware program i je li veza zaštićena putem VPN-a koji je odobrila vaša tvrtka', stoji u preporukama za siguran rad od kuće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a