Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spasila dječaka (11) iz rijeke: 'Samo sam čula glas: Upomoć!'

Trčali smo za njim uz rijeku više od kilometra. Kad smo ga izvukli dječak je bio u šoku, ali pri svijesti. Bilo mu je zlo od vode koje se nagutao, kazala nam je Željka Paradinović (25) iz Krapine

Foto: 24sata/24sata
46 komentara

Išla sam prema parku i čula sam udarac lopte koja je pala u vodu. Taman sam bila na mostu kada sam čula glas: 'Upomoć'. Jedan gospodin i ja trčali smo za njim, našli štap i s tim štapom smo ga izvadili van. Sve se odigralo u brzini, bilo je pomalo šokantno, ali nekako smo ga uspjeli izvući.  Tada je došlo još par ljudi,  nazvali su Hitnu pomoć i na kraju je sve dobro završilo, ispričala je za 24sata Željka Paradinović (25) iz Krapine. Ona je u subotu poslijepodne spasila Nikolu Mlinarića (11) od utapanja u rijeci Krapinčici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Hrabra Željka (25) iz Krapine spasila dječaka (11) koji je trčao za loptom i pao u rijeku Krapinjčicu Reporter: Helena Tkalčević

Posted by 24sata on 12. ožujka 2018

Nikola je igrao nogomet u parku kada je potrčao za loptom koja je pala u rijeku Krapinčicu. Voda u Krapinčici je inače niska, ali u subotu je bila duboka dva metra. Nikola je upao unutra i nabujala rijeka ga je povukla. 

'Trčali smo za njim više od kilometra'

- Kad smo ga izvukli dječak je bio u šoku, ali pri svijesti. Bilo mu je zlo od vode koje se nagutao. Odveli su ga prvo na Hitnu, a potom u bolnicu na Bračak u Zabok. Dok je bio u vodi komunicirao je sa mnom, htjela sam vidjeti je li pri svijesti. Gospodin i ja smo trčali za njim više od kilometra. Krapinčica je bila puno dublja nego danas i divlja - govori nam hrabra Željka. 

'Htjela sam odmah uskočiti unutra za njim'

Dodaje da je, čim je vidjela dječaka u rijeci, htjela odmah skočiti za njim.

- Trčali smo i u trku sam skidala sve sa sebe kako bi skočila za njim. No, gospodin koji je bio sa mnom kazao je da treba naći neki drugi način. I tada je našao taj štap i uspjeli smo dječaka tako izvući - kazala je Željka.

Čula se u nedjelju s roditeljima dječaka.

- Rekli su mi da je dobro. Bio je još u bolnici. Pothlađen je i malo natučen i da je sve u redu. Nadam se da neće imati nikakvih posljedica. Kod mene su još njegove mokre majice koje smo skinuli s njega. Stavila sam na njega svoju vestu da ga malo ugrijemo do dolaska Hitne - govori Željka.

'Prvi je priskočio u pomoć, ali ne znamo tko je on'

Napominje da ne zna čovjeka koji je trčao zajedno s njom i spasio dječaka

- Nisam ga nikad prije vidjela, nije se ni predstavio, ali on je bio taj koji je prvi priskočio u pomoć - navodi Željka.

smece3_mat_100313 DRAMA U ZAGORJU Dječaka (11) odnijela rijeka: Izvukli ga i spasili mu život

Još u nedjelju nam je otac dječaka, Krešimir Mlinarić kazao da je Nikola bio pothlađen, temperatura mu je bila ispod 35 stupnjeva Celzijevih i malo je natučen.

- Nagutao se prljave vode, pa ima problema s bubrezima i to je najveći problem. Nadam se da će sve biti dobro i da će u ponedjeljak kući iz bolnice – rekao je otac dječaka koji se zahvaljuje svima koji su spasili njegovog sina. 

Možda vas zanima i ovo:
Message