Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
110 komentara

"Spasila sam psa s tračnica i vozila ga kod sebe u kabini..."

Maratonka: Jazavčarka Nuša je za tramvajem trčala čak devet postaja. ZET-ovka Božica Kočiš spasila ju je od smrti pod kotačima. Božica obožava životinje, a doma ima tri kujice

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
110 komentara

Prvi put sam je uočila na Kvaternikovu trgu. Kao da se fiksirala za moj tramvaj. Trčala je uz nas, pješaci su je micali s ceste, automobili zaobilazili, a kad ju je jedan umalo udario, rekla sam si: ‘Ma baš me briga za sve, neću dopustiti da pogine’, kaže Božica Kočiš (57). 

Vozačica tramvaja, koja već 32 godine radi u zagrebačkom ZET-u, dodaje kako ju je kujica Nušla pratila čak devet postaja. Trčala je za njom preko Vlaške, Šubićeve i Zvonimirove ulice, gdje je umalo podletjela pod automobil. Božica kaže da ju je tad od straha oblio hladan znoj. 

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

- Cijelo vrijeme sam je držala na oku. Imala sam sreće što je u gradu bila gužva pa su svi vozili sporo. Nisam mogla vjerovati da taj psić na tako kratkim nožicama može toliko juriti za tramvajem - čudi se Kočiš. Jazavčarka je nastavila ići za njezinim tramvajem broj 13 do Glavnog kolodvora i Trga bana Jelačića, a bliski susret s autom kraj Muzičke akademije na Trgu maršala Tita Božici je bio znak da mora krenuti u akciju. 

- Blizu je Zeleni val i bojala sam se da će stradati. Zaustavila sam promet, otvorila vrata i izjurila. Nekoliko minuta sam je lovila po cesti, a kad mi je napokon dotrčala u naručje, zgrabila sam je i stavila kraj sebe u kabinu - prepričava vozačica. Iako su u početku bili zbunjeni situacijom, putnicima nova suvozačica nije smetala. 

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

- Jednom rukom sam vozila tramvaj, a drugom mazila kujicu jer je plakala poput djeteta. Dala sam joj vode iz svoje čaše jer sam samo to imala u kabini - kaže Božica. Jazavčarka je s njom napravila dva kruga po Zagrebu, od Kvaternikova trga pa do Žitnjaka. S obzirom na to da je nije mogla voziti do kraja smjene, Kočiš je pomoć tražila na društvenoj mreži. 

- Mirela Tot, administratorica grupe na Facebooku, objavila je da sam pokupila psića s ceste, a priča je završila i na radiju - rekla je vozačica. Vrijeme je prolazilo, a nitko se nije javljao za psa, pa je Božica zvala kćer Anu Marić (28). Ona je mamu dočekala na Vukovarskoj ulici i preuzela kujicu. Odvela ju je kući, gdje su obje zajedno zaspale pod dekicom. Božica je jazavčarku ujutro odvela veterinaru na očitanje čipa, a u međuvremenu se javio i vlasnik Igor Rogina (42). 

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

- Nušu sam 2004. udomio iz Noine Arke. Tada je imala oko dvije godine. Bivši vlasnik ju je zatukao sjekirom, pa i danas ima ožiljak na leđima. Iako je bakica i jedva vidi na jedno oko, puna je energije i obožava se voziti tramvajem - kaže Igor. Živahna Nuša je u dvorištu u Domjanićevoj ulici prokopala rupu u ogradi, otišla u skitnju i tako završila kod Božice.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message