Obavijesti

News

Komentari 230

Spasio ih u zadnji čas: Iz Save je izvukao vreću s pet haskija

Spasio ih u zadnji čas: Iz Save je izvukao vreću s pet haskija
6

Ribič je ugledao čovjeka kako u Savu baca vreću u kojoj su cviljeli psići. Htio ga je zaustaviti, ali monstrum je odjurio. Vreća je bila nepropusna pa ih je to spasilo

VIDEO

Pecao sam na obali Save u mjestu Nart kraj Ivanje Reke i počelo je puhati. Čuo sam da je u vodu nešto pljusnulo i mislio sam da je grana ili riba. Tad sam vidio čovjeka kako u Savu baca vreću iz koje se čulo cviljenje, počinje svoju priču Marijan Pavić (35) iz Zagreba .

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:30

U utorak je u zadnji čas iz Save uspio spasiti pet mješanaca staforda i haskija starih samo nekoliko dana .

- Već sam bio spremio štapove i opremu u auto te sam potrčao gore do auta i presreo čovjeka koji je bacio psiće. Pitao sam ga: ‘Čovječe, što radiš, jesi li normalan?’, a on je bez riječi sjeo u auto i odjurio - zgrožen je Marijan, koji čovjeka opisuje kao proćelavog i prosijedoga gospodina starog između 55 i 60 godina. Uspio je u mobitel zapisati njegovu registraciju te je iz auta izvadio štap, zabacio udicu i vreću sa psićima koja je plutala izvukao je na obalu.

- Srećom, vreća je bila od tvrde plastike i unatoč tome što je u njoj bio kamen, nije potonula. Psi su hvatali zrak u nekoliko centimetara vode koja je bila unutra. Cviljeli su i odmah sam ih izvadio iz vreće, osušio papirom i odnio k svojoj strini Mariji, koja živi u blizini - kaže Marijan. Nazvao je policiju, koja je odmah došla i napravila zapisnik , a stigle su i dvije gospođe koje su odlučile brinuti se o psićima dok malo ne ojačaju. Iako isprva nisu htjeli sisati bočicu, doznali smo kako je svih pet sada dobro, jedu svaka tri sata.

- Cijeli život živim pored vode i pecam, o ovakvim stvarima sam čitao, no nisam vjerovao da ima takvih monstruoznih ljudi. Haskiji su krasni psi, jedan ima bijelu fleku na vratu. Jednog od njih sigurno ću uzeti za mjesec i pol dana - kaže Marijan dodajući kako se veterinarka koja je pse pregledala čudila tome što su uopće preživjeli s obzirom na to da moraju jesti svaka tri sata. Sretan što je uspio spasiti nedužne životinje, prema Marijanovim riječima siguran topli dom već imaju dva haskija.

- Moja strina Marija jednog će psa uzeti za mog bratića, koji je nedavno rekao da bi baš želio imati haskija. I eto, ja na ribičiji umjesto ribe upecao upravo haskija i ispunio bratiću želju - našalio se Marijan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 230
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.