Obavijesti

News

Komentari 23

Spasio život: Rukama otkopao radnika da ga ne uguši zemlja

Spasio život: Rukama otkopao radnika da ga ne uguši zemlja
1

Andrej Antolić (38), Tenja: Radnik je kopao rupu za vodovod i u trenu se na njega urušila zemlja od iskopa. Grčevito se borio za život. Andrej ga je ipak uspio spasiti

VIDEO

Andrej je istrčao iz kuće jer je čuo vrisku žena. Rekle su mu da je čovjeka zatrpala zemlja.

- Susjed ga je pokušavao iskopati lopatom, ali rekao sam mu da će ga tako samo ozlijediti. Iako imam umjetna koljena i ne mogu čučnuti, bacio sam se na tu hrpu zemlje i počeo rukama kopati. Gotovo sam ležao potrbuške. Nisam ni o čemu razmišljao, samo da ga što prije izvadim, da se ne uguši - prisjeća se spasilačkog podviga Andrej Antolić (38) iz Tenje kraj Osijeka. 

U svibnju ove godine od sigurne smrti spasio je 22-godišnjeg mladića, sumještanina, koji je pomagao prijatelju iskopati rupu za vodovodne cijevi. 

Mladić je rupu nalik rovu, dugačku i duboku oko dva metra, kopao sam. Svu je zemlju izbacivao tik uz rub rupe ne razmišljajući kako bi se ona mogla strovaliti natrag u otvor. Nije je ni osigurao od proklizavanja.

Dva prostorna metra zemlje pala su na njega. Velika težina bacila ga je na tlo, a zemlja mu je prekrila tijelo i glavu. Nije mogao udahnuti, otvoriti oči, pomaknuti se... Nekoliko minuta nakon što ga je zemlja prekrila, osjetio je da ga nečije ruke hvataju za glavu. 

Izvukle su ga na površinu i izvadile mu zemlju iz usta. Željno je, jedva čekajući, udahnuo zrak. Mislio je da će skončati pod zemljom. 

- Znao sam da sam ga iskopao u posljednji tren. Usta i nos bili su mu puni zemlje pa sam mu ih prstima izvadio. Kada je duboko udahnuo i pogledao me, rekao mi je: ‘Ne mogu više’. Laknulo mi je što je živ - rekao je Andrej sretan što je mladiću spasio život. 

U mirovini je, a u ratu su ga tri puta ranili

Spašeni mladić, otac dvoje djece, bio je neizmjerno zahvalan svojem spasitelju, no nisu više u kontaktu. Andrej Antolić bio je dragovoljac Domovinskog rata i ratni je vojni invalid. Tri je puta bio ranjen. Sad je u mirovini. 

>>> Priču gledajte u srijedu U emisiji “Dobro jutro, hrvatska” ili na ponoshrvatske.hr

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...