News

Komentari 66

Spektakl u Varaždinu: Avion u letu naopačke protiv Rimčeve Nevere! Pratite tko će biti brži

Spektakl u Varaždinu: Avion u letu naopačke protiv Rimčeve Nevere! Pratite tko će biti brži

Pravi spektakl održava se na varaždinskom aerodromu. Iznad Rimčeve Nevere letjet će iskusni akrobatski pilot. Spektakl pratite na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranici 24sata

Neviđeni spektakl u Varaždinu. Okupilo se mnoštvo skupocjenih i brzih automobila iz čak 16 europskih zemalja na Kapucinskom trgu, ali pravi spektakl očekuje se na varaždinskom aerodromu. Tamo će iskusni akrobatski pilot, Peter Podlunšek, u sportskom avionu voziti iznad Rimac Nevere na visini od tek nekoliko metara i – okrenut naopačke!

PRATITE UŽIVO

Ovaj jedinstveni događaj dio je trodnevnog automobilskog spektakla koji će se održati na sjeveru Hrvatske. Spektakularni show Nevere i sportskog aviona možete pratiti uživo na YouTube kanalu 24sata i Facebook stranici 24sata, kao i na našem portalu.

Inače, Mate Rimac je nedavno najavio kako je čak 500 milijuna eura prikupila Rimac Grupa u najnovijem krugu investicija, čime je tržišna vrijednost kompanije sada premašila dvije milijarde eura. Iz kompanije ističu da investicija odražava uspjeh Grupe u razvoju i isporuci sustava za električna vozila visokih performansi, ali i u vlastitom razvoju hiperautomobila.

Kako nam je rekao Mate Rimac u razgovoru, ovo ulaganje prvenstveno će ići za razvoj tvrtke Rimac Technology i velike serije za globalne automobilske proizvođače, a njih je, istaknuli su, ranije već bilo 12, među kojima su Mercedes, Hyundai, Aston Martin, Porsche, Koenigsegg.

POGLEDAJTE VIDEO: Zvijezde vrište s Jurajem Šebaljom

- Radi se o serijama od nekoliko desetaka tisuća komada i to će se raditi u Kampusu, a dio se već radi u Jankomiru - kaže Rimac i dodaje da se radi o baterijama, pogonskim sustavima, raznim sustavima elektronike...