News

Komentari 15

Splićani razmjenjivali odjeću i knjige na Buvljaku solidarnosti

Splićani razmjenjivali odjeću i knjige na Buvljaku solidarnosti

Cilj akcije, osim razmjene stvari, bilo je i razvijanje međususjedskih odnosa. Dio preostalih stvari s buvljaka dat će se beskućnicima, kažu nezavisni kandidati

Kandidati Nezavisne liste "Drugo lice Splita" upriličili su na tržnici u Splitu 3 Buvljak solidarnosti.  Razmjenjivala se odjeća, obuća, knjige, cipele i štošta drugo.

- Odlučili smo se pokrenuti ovu akciju jer u današnjem kriznom vremenu ovakav način razmjene za građanke i građane predstavlja alternativni način zadovoljavanja potreba - rekla  je Mirjana Kučer s liste Drugo lice Splita i aktivistica za prava LGBT zajednice. 

Cilj akcije, osim razmjene stvari, bilo je i razvijanje međususjedskih odnosa. Dio preostalih stvari s buvljaka dat će se beskućnicima.

- Mnogo stvari ljudi su donijeli ne da razmjene nego da daruju. To pokazuje da još uvijek postoji solidarnost među ljudima. Sve što nam je ostalo donirat ćemo udruzi Most za beskućnike - kazao je prof. Dragan Markovina, nositelj liste Drugo lice Splita, koji je nedavno odustao od utrke za mjesto gradonačelnika.

Buvljaci solidarnosti organizirat će se i u drugim dijelovima Splita.

Najčitaniji članci