Obavijesti

News

Komentari 1

Splitska policija najavljuje svoju nazočnost na ULTRI i oko nje

Splitska policija najavljuje svoju nazočnost na ULTRI i oko nje

Splitska je policija priopćila kako će tijekom petka, subote i nedjelje zbog održavanja ULTRA Europe 2022. u Parku Mladeži obavljati osiguranje tog javnog okupljanja

VIDEO

Poručuju da će nadgledati sigurnosno interesantne lokacije na području Splita, gdje se može očekivati okupljanje većeg broja građana ovisno o kretanju i okupljanju posjetitelja.

Tako će u ta tri dana vrijediti posebna regulacija prometa od 19.30 do 6.30 sati, kada će redarska služba zajedno s policijskim službenicima uspostaviti blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa.

Za sav će promet biti zatvorena Ulica Hrvatske mornarice od raskrižja s ulicom Domovinskog rata do raskrižja s ulicom Ante Starčevića, Ulica Mike Tripala od križanja s Putom Supavla do raskrižja s ulicama Velimira Terzića i Put Brodarice, te Ulica Put Brodarice.

Organizatori Ultre: 'Na stadion ne smijete unijeti torbu, lasere, alkohol, drogu i pištolj na vodu'
Organizatori Ultre: 'Na stadion ne smijete unijeti torbu, lasere, alkohol, drogu i pištolj na vodu'

Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozila.

Obzirom na potrebu zatvaranja cesta uz mjesto održavanja javnog okupljanja, a u ovom je trenutku povećani broj turista u gradu radi čega je intenzivniji i cestovni promet, policija napominje kako su od petka do nedjelje u vremenu od 19.30 do 6 sati mogući zastoji i gužve u prometu, posebno na prometnicama prema Marjanskom tunelu i na području Spinuta i Lovreta.

Izbjegavanje prometa u užoj zoni centra grada

"Savjetujemo građane da od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje u užoj zoni centra grada i koriste alternativne pravce. S obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika", poručuje policija.

Dodatno ukazuju na parkiranje vozila, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i protočnosti prometa, te pozivaju građane da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ih ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom biti uklonjena sukladno zakonu.

Ultra Europe se vraća u Split, najavili su nova glazbena imena
Ultra Europe se vraća u Split, najavili su nova glazbena imena

Posjetiteljima savjetuju da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, novac i predmete kao što su mobiteli i tehnika, te da novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe.

Policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja obavljati snimanje na stadionu i prilaznim pravcima. Molimo građane i posjetitelje javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika, kako u prometu tako i na stadionu, poručuje policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.
Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi  su tu...'
VOVČANSK POD TEŠKIM NAPADOM

Apokaliptične scene sa sjevera Ukrajine: 'Ovo bi mogla postati masovna grobnica. Rusi su tu...'

Napreduju po gradu i ulaze ljudima u kuće. Ovo je samo prvi val, testiraju našu obranu, kažu ukrajinski branitelji Vovčanska...