Obavijesti

News

Komentari 63

Splitska policija objavila nove detalje ubojstva mladića (22): Jedan od braće vratio se po nož

Splitska policija objavila nove detalje ubojstva mladića (22): Jedan od braće vratio se po nož

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom

VIDEO

Splitska policija objavila je detalje ubojstva mladića (22). Odmah nakon tragedije uhitili su trojicu muškaraca, braću koji tu i stanuju i koja se, kako su nam ispričali Splićani, često tamo zadržavaju i žicaju novac.

Ubijen je L.B. (22), mladi nogometaš od kojeg se u subotu na društvenim mrežama oprostio otac. Njemu i supruzi bio je jedinac, godinama je trenirao nogomet, a po završetku srednje škole počeo je i raditi, pa i u obiteljskoj teretani.

- Sine dragi neka te čuvaju anđeli na nebu! - napisao je otac.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

mjesto ubojstva u splitu 01:09

Žicaju novac ispred pekare

- Oni bi tu stalno 'žicali' novce, bili su nametljivi, a ako ne bi dobili što su tražili, znali su biti vrlo agresivni. Uvijek su bili neuredni, koliko nam je poznato, dobro su zabrazdili i u opijate i u kocku, a preživljavali su od sitnih krađa i žicanja – govore nam u kvartu gdje se dogodio stravičan zločin.

Policija: Vratio se po nož

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad uhićenom dvojicom muškaraca, 31-godišnjakom i 37-godišnjakom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 31-godišnjak se sumnjiči da je dana 24. veljače 2024. u 00:48 sati u Splitu, u ulici Mažuranićevo šetalište 1, na pločniku ispred hotela a nakon verbalnog i tjelesnog sukoba s 22-godišnjakom otišao u stan po nož te se potom vratio natrag na ulicu do 22-godišnjaka koji se udaljavao i zadao mu s nožem ubodnu ranu u predjelu desne strane prsišta nanijevši mu ubodnu ranu od koje je oštećeni 22-godišnjak u 01:20 sati preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Utvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo Ubojstva te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu, te je noćas iza ponoći predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 37-godišnjak sudjelujući zajedno s 31-godišnjakom u verbalnom i tjelesnom sukobu na ulici a koji je prethodio ubojstvu 22-godišnjaka počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je priveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...