News

Komentari 0

Splitsko-dalmatinska: 443 zaraženih, četvero umrlo

Splitsko-dalmatinska: 443 zaraženih, četvero umrlo

Prema izvješću splitskog KBC-a, u protekla 24 sata ​umrle su četiri osobe - dvije žene ​od 85 i 71 godinu i dva muškarca ​od 88 i 69 godina koji su uz brojne komorbiditete bil​i​ pozitivn​i​ i na covid infekciju

U​ Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata​ testirano 1068 osoba, pozitivno ih je 443, a u bolnici su umrle četiri osobe, doznaje se u Županijskom stožeru Civilne zaštite. Prema izvješću splitskog KBC-a, u protekla 24 sata ​umrle su četiri osobe - dvije žene ​od 85 i 71 godinu i dva muškarca ​od 88 i 69 godina koji su uz brojne komorbiditete bil​i​ pozitivn​i​ i na covid infekciju.

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, najviše novooboljelih je iz Splita - 188, ​​​Kaštela 43,​ ​Solina 29,​ ​​Sinja 25, ​​Omiša 19,​ ​​​Trogira 17,​ i Trilja 13.

Iz Jelse ih je devet, Makarske osam, Supetra, Marine i Podstrane po sedam, te Starog Grada i Imotskog po šest zaraženih. Klis, Selca, Dicmo i Okrug imaju po četiri novozaražena, Pučišća, Šestanovac, Otok, Postira, Cista Provo i Seget po tri, Vrgorac, Vrlika, Baška Voda, Primorski Dolac, Hrvace i Šolta po dvoje novooboljelih, a po jednog pozitivnog ima ​Hvar, Komiž​a, ​​Vis, Bol, Dug​i Rat, Dugopolj​e, Grad​a​c, Lećevic​a, Lovreć, Muć, Prgomet, Sutivan​ i ​Tučepi​.​

​"​Od ukupnog broja novooboljelih 298 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 757 osoba je u samoizolaciji.​ Na bolničkom liječenju nalazi se 176 covid pozitivnih osoba u KBC-u Split, a 29 osoba je na respiratoru", kažu u Stožeru​.

Najčitaniji članci