Obavijesti

News

Komentari 34

Splitsku banku opljačkale dvije žene, odnijele 700 tisuća kuna

Splitsku banku opljačkale dvije žene, odnijele 700 tisuća  kuna
1

Pljačkašice su ušle su u poslovnicu banke na Maksimirskoj cesti. Zaštitaru (22) su zaprijetile i polegle ga na pod. Jedna ga je čuvala, a druga zatražila novac

VIDEO

Žene su upale u poslovnicu Splitske banke na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti u utorak u 16.55 sati. Odmah s ulaza natjerale su zaštitara Tigar-Cikatića M. B. (22) da legne na pod. Jedna ga je držala na nišanu, a druga se “posvetila” zaposlenicama. Natjerala je I. S. (28), A. S. (26) i V. P. D. (45) da joj predaju sav novac. Imale su pištolje i maske te su odnijele oko 700.000 kuna. U banci postoje nadzorne kamere pa je policija dala snimke na analizu, no pitanje je hoće li pomoći. Žene su bile u tamnoj odjeći, s kapom na glavi i maramom ili šalom na licu. Prema opisu zaposlenika, visoke su oko 165 centimetara.

Jučer se neslužbeno od svjedoka moglo čuti da su pljačkašice bile naoružane pištoljima te da je pljačka kratko trajala. Stranaka u banci, nasreću, nije bilo.

Preplašene zaposlenice predale su novac koji je bio na pultu, a razbojnice su tražile da im se odmah otvori i veliki sef, odakle su uzele ostatak novca.

- Policija je dojurila pod rotirkama. Jedan od policajaca počeo je vikati: ‘Romkinja’, pa pretpostavljamo da je riječ o ženama koje su im već prije uspjele umaknuti - kazala nam je žena iz obližnje prodavaonice. Kaže kako nije primijetila ništa sumnjivo, a kad se pojavila policija, shvatila je da je bila pljačka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Koliko znam, ovo je prva pljačka ove poslovnice, koja je nedavno otvorena. Zgrožena sam time da su se žene počele baviti ovakvim aktivnostima - komentirala je prodavačica.

Splitska se banka u posljednje vrijeme često našla na metama razbojnika. Policija još traži nepoznatu ženu koja je orobila poslovnicu iste banke u Laništu prošle godine u studenome.

Posljednji put, prije samo tjedan dana, na identičan način opljačkana je poslovnica Splitske banke u Stonskoj ulici u Novom Zagrebu, a tad su pljačkaši odnijeli 750.000 kuna.    

U Zagrebu 'vole' splitske banke: Lani četiri pljačke 

3. prosinca 2010., Avenija Dubrava - Oko 750.000 kuna odnio je naoružani dvojac iz poslovnice banke u Dubravi. Prijetili su pištoljima, a zaštitara srušili na pod.

25. studenog 2010., Lanište -  Poslovnicu je orobila žena maskirana maramom. Pištoljem je natjerala zaštitara da legne na pod. Odnijela je manje od 500.000 kuna.

13. listopada 2010., Lastovska -  Dva pljačkaša upala su u poslovnicu Splitske banke s fantomkama na glavi, polegli zaštitara i odnijeli više od 500.000 kuna.

30. kolovoza 2010., Lastovska -  Dva pljačkaša odnijela su oko 500.000 kuna iz poslovnice Splitske banke. Razoružali su zaštitara i natjerali sve da legnu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu