Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Spojene 16 godina: Sijamske blizanke ne žele da ih razdvoje

Djevojke su rođene u Meksiku, ali se obitelj preselila u SAD jer su roditelji smatrali da će tamo dobiti bolju medicinsku pomoć za svoje blizanke. Imaju jedno srce i pluća

Foto: Screenshot/Instagram/andrade_glupe
15 komentara

Carmen i Lupita (16) su sijamske blizanke  koje liječnici sada žele razdvojiti jer im je narušeno zdravlje. No one to ne žele. Kratko nakon poroda, liječnici su rekli njihovim roditeljima da neće dugo živjeti, no one su dokazale suprotno. 

 

I guess we take bathroom selfies now ☺

A post shared by Lupita A. (@andrade_glupe) on

- Jako smo ovisne jedna o drugoj - kaže  Lupita.

Djevojke imaju jedno srce, jedna pluća i spojene su trbuhom. Dijele i rebra, krvotok, probavu, spolne organe. No s godinama zdravstveni problemi su im sve učestaliji najviše jer Lupitina iskrivljena kralježnica pritišće njihova pluća. Liječnici ih sada žele rastaviti, ali blizanke si to ne mogu zamisliti. Svoje prve godine provele su na fizioterapiji, učile su kako da zajedno sjede, a s četiri godine su prohodale.

Po karakteru su sasvim različite. Carmen je aktivnija, dobra je učenica, ambiciozna je i želi uskoro položiti vozački ispit. Lupita je smirenija, ima poteškoća s čitanjem i nije tako dobra učenica kao njezina sestra. Djevojke su rođene u Meksiku, ali se obitelj preselila u SAD jer su roditelji smatrali da će tamo dobiti bolju medicinsku pomoć za svoje blizanke.

No sada djevojkama i njihovoj obitelji zbog politike Donalda Trumpa prijeti izgon. Za njihovu medicinsku skrb to bi bila prava katastrofa, piše Bild. 

 

Another Quinceañera throwback 💁🏻

A post shared by Lupita A. (@andrade_glupe) on

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message