Obavijesti

News

Komentari 108

Spora obnova od potresa i sporo cijepljenje. Da, ovoj Vladi doista treba 'nogom u guzicu'

Spora obnova od potresa i sporo cijepljenje. Da, ovoj Vladi doista treba 'nogom u guzicu'
1

Plenković je jutros u Petrinji odgovornost za sporu obnovu i kašnjenje u cijepljenju prebacio na građane i institucije. Kao da to nije problem njegov Vlade i administracije i kao da o tome doslovno ne ovise ljudski životi.

VIDEO

Andrej Plenković govorio je jutros u posjetu Petrinji o dvije stvari: sporoj obnovi nakon potresa i sporom procesu cijepljenja.

I pritom zvučao kao da je to nekakav sporedan problem.

Kao da to nije problem njegove Vlade. I kao da o tome ne ovise ljudski životi.

"Proces je sporiji nego što smo očekivali, ali Zagreb je kompliciraniji nego inače", komentirao je premijer pripreme za obnovu nakon potresa, objašnjavajući kako su "dali zadaću da se to ubrza".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, odgovornost za propali plan da se do prvog srpnja cijepi pedeset posto građana Plenković je prebacio na neodgovorne građane, na "ljude koji su pomutili vodu", kao i na antivaksere "koje se prenosi kao da su bitni". 

Prodaje priču

I tako, onaj koji je u prethodnim izbornim kampanjama, ali i ne samo u njima, prodavao priču o tome da je Vlada zaslužna za obnovu i cijepljenje, sada krivnju za gotovo tragičnu sporost u obnovi kuća i cijepljenju stanovništva delegira na svakoga tko mu padne na pamet.

Nije to neobično za samog Plenkovića, to je praksa kojoj je vjeran već pet godina, ali i taj pobjednički recept već se izlizao.

Plenković je u Petrinji priznao kolaps Vladinih planova, šaljući pritom poruku kako će Vlada sve to riješiti. I opet, kome vjerovati: premijerovim riječima ili vlastitim očima?

Obnova nakon potresa i cijepljenje protiv Covida dvije su najvažnije zadaće Plenkovićeve vlade. I na obje je Vlada podbacila. 

Delegira krivnju

Govoreći o obnovi, Plenković se branio kako Vlada želi sve obaviti po zakonu. Što znači da su zakoni loši, ministri nekompetentni, birokracija spora, državni aparat trom, sustav zakrčen, nesposoban i demotiviran. 

A kad se govori o sporom cijepljenju, Plenković svaljuje odgovornost na same građane. Koje je upravo njegova Vlada, preko Nacionalnost stožera Civilne zaštite, kao i preko višemjesečne agresivne promidžbene kampanje, trebala uvjeriti u važnost cijepljenja. Pa opet nije uspjela.

Zato je uspio uvjeriti birače da glasaju za HDZ. Nažalost, podbacio je u krivoj misiji.

Noga u guzicu

Jutros je SDP najavio saborsku interpelaciju o radu Vlade kako bi, po riječima Peđe Grbina, prisilili Vladu da radi svoj posao. "Trebala bi to biti metaforička noga u guzicu da se pokrenu s mjesta", reče Grbin. Na što je Plenković uzvratio: "Kad netko tako snažno izgubi na lokalnim izborima, kad ima 13 posto rejting, onda mora glumiti da nešto radi".

Skoro kao Plenkovićeva vlada. 

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Uspjeh Splićanke u čuvenoj američkoj bolnici: 'Tu me dovela ljubav, razmišljam o povratku'
EKSKLUZIVNO: 24SATA U NEW YORKU

Uspjeh Splićanke u čuvenoj američkoj bolnici: 'Tu me dovela ljubav, razmišljam o povratku'

Plus+ NOVI EXPRESS Dr. Petra Zubin Maslov, zamjenica ravnatelja Kardiovaskularnog instituta čuvene njujorške bolnice Mount Sinai Morningside, otkriva kako se postiže uspjeh u jakoj konkurenciji

Od utorka nove cijene goriva: Benzin skuplji, a dizel jeftiniji...
PROVJERITE CIJENE

Od utorka nove cijene goriva: Benzin skuplji, a dizel jeftiniji...

No zato bi Eurodizel od utorka trebao stajati 1,46 eura po litri, što je jeftinije u odnosu na današnje cijene za jedan eurocent. Pojeftinit bi trebao i plavi dizel
Ipak se može: 'Uveli smo radne nedjelje i smanjili liste čekanja na magnet za čak 110 dana!'
KRENULI SU U OŽUJKU

Ipak se može: 'Uveli smo radne nedjelje i smanjili liste čekanja na magnet za čak 110 dana!'

I dalje imamo listu čekanja za magnet, no jako smo dobri u odnosu na neke druge bolnice, otkrivaju za 24sata ravnatelj bolnice i koordinator za liste čekanja