News

Komentari 2

Sporazum sa sindikalistima: 'Poboljšat ćemo uvjete rada'

Sporazum sa sindikalistima: 'Poboljšat ćemo uvjete rada'

Trenutačno je u tvrtkama ĐĐ holdinga zaposleno oko 1000 radnika, s time da od njih uvjete za umirovljenje i slične varijante dogovornog odlaska ima 200 radnika

Predsjednik Uprave Đuro Đaković holdinga Tomislav Mazal i dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijski sindikat Antun Štivić u utorak popodne potpisali su Socijalni sporazum. Sporazumom će SMH-IS podržati odluku o prodaji dionica, dokapitalizaciju i čuvanje socijalnog mira dok se budu poštivale odredbe sporazuma i Kolektivnog ugovora. Istodobno, Uprava holdinga obvezuje se da će kontinuirano raditi na poboljšanju uvjeta rada te da će zadržati najmanje postojeću razinu prava zaposlenika.

Trenutačno je u tvrtkama ĐĐ holdinga zaposleno oko 1000 radnika, s time da od njih uvjete za umirovljenje i slične varijante dogovornog odlaska ima oko 200 radnika i to bi onda bio optimalan broj radnika u odnosu na ugovorene poslove.

- Ovim sporazumom obvezujemo se jedni drugima na ono što će se događati u budućem razdoblju. To je poruka da smo i na ovim procesima. Hvala Sindikatu na podršci, a Uprava će osigurati uvjete za bolje poslovanje Grupacije - kazao je predsjednik Uprave ĐĐ Tomislav Mazal.

- Nije neuobičajeno da se na ovakav način štite prava radnika, to je i poruka ulagačima da poštuje Sindikat i da smo partner u svakom budućem poslu. Sve što smo ovim sporazumom prihvatili to ćemo i poštivati, ne bojimo se nijednog ulagača, budućnost naših radnika, njihovih obitelji i njihove djece nam je najvažnija - izjavio je dopredsjednik SMH-IS Antun Štivić. 

Potpisivanju sporazuma nazočio je predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević.

- Ovo je pozitivan korak, u protekom vremenu bilo je dosta poteškoća, nama nije problem ni tko ni koja je uprava nego koliko za Đuru Đakovića ima posla na tržištu, zato od ovog ne očekujemo ništa drugo nego posao za radnike tvrtki ĐĐ-kazao je Vedran Dragičević.

Trenutačno temeljni kapital ĐĐ iznosi oko 60 milijuna kuna, vrijednost dionice na Zagrebačkoj burzi je 35 kuna.

- Na to hoće li ovaj sporazum pozitivno utjecati nije do nas, naše je da radimo, da idemo naprijed, provedemo dokapitalizaciju jer je potrebna i nužna. Bez toga nema novih ulaganja i ulagača, samo će to dovesti do novog zapošljavanja. Ovo društvo trpi zbog manjka posla i ne možemo ne reći da imamo višak zaposlenika. Ovim sporazumom Sindikat se obvezao i da će poštivati socijalni mir i da ćemo u vezi broja radnika suglasno odlučivati - naglasio je predsjednik Đakovićeve uprave Tomislav Mazal.

Najčitaniji članci