Obavijesti

News

Komentari 15

Šprem će od jeseni kažnjavati zastupnike koji 'markiraju'?

Šprem će od jeseni kažnjavati zastupnike koji 'markiraju'?
1

Predsjednik Sabora najavio je ukidanje prakse održavanja sjednica radnih tijela dok traje plenarna saborska sjednica. Rekao je da moraju vratiti povjerenje građana

VIDEO

Predsjednik Sabora Boris Šprem najavio je potpuno drugačiju sliku Sabora od jeseni u emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog'. 

U emisiji posvećenoj Danu hrvatskog Sabora Šprem je najavio da će se od jeseni ukinuti praksa održavanja sjednica radnih tijela u vrijeme trajanja plenarne saborske sjednice.

- Već se i sada radi kroz petodnevni radni tjedan, ali ne do kraja. Od jeseni će to profunkcionirati i imat ćemo drugačiju sliku Sabora. To bi značilo da u ponedjeljak i utorak saborski zastupnici sudjeluju na sjednicama odbora i doista rade, te obave svoj posao. Na plenarnoj sjednici tad će biti manje posla, iako će političke rasprave biti, rekao je Šprem, a prenosi T-portal.

Na ovaj način Sabor će pokušati vratiti izgubljeni ugled kod građana i njihovo povjerenje. Važan korak u vraćanju povjerenja bit će i najavljene izmjene Poslovnika i ukidanje 'ispravka netočnog navoda'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Šprem je odlučan u namjeri ukidanja ispravka kao jednosmjerne komunikacije.

- Kad netko nešto kaže i ispravi nečiji navod, ovaj drugi mora šutjeti. To ja zovem '1:0 odnos'. Replika je 'odnos 1:1', a povreda Poslovnika je 'odnos nekorektan dodatni udarac, rekao je predsjednik Sabora.

Vjeruje da će u Saboru postići konsenzus oko uvođenja kodeksa ponašanja i novčanog kažnjavanja nesavjesnih i neodgovornih. Ohrabruje ga i potpora oporbe koja se o svemu pozitivno očitovala u medijima, pa vjeruje da će se stavovi uskladiti kroz drugo čitanje. 

Iako Sabor svoj dan 30. svibnja obilježava radno, u pauzi zasjedanja održat će prigodno druženje za visoke dužnosnike i predstavnike diplomatskog zbora akreditirane u RH. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina