Obavijesti

News

Komentari 179

Kosor: Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton

Kosor: Milanović je trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton
11

Bivša premijerka Kosor također je u Okučanima iz kojih je poručila da je premijer trebao ostati u Zagrebu i primiti žuti karton koji mu uručuju sindikati i građani

VIDEO

Izaslanstvo Hrvatskog sabora sudjeluje na obilježavanju 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak. U ime državnog vrha vijenac i svijeće u Spomen-parku hrvatskim vitezovima u Okučanima položio je predsjednik Sabora Boris Šprem. 

Osim Šprema u Okučanima su i izaslanik predsjednika, general pukovnik Drago Lovrić, kao i izaslanik premijera, ministar obrane Ante Kotromanović. Među izaslanstvom su i članovi bivše Vlade na čelu s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor i predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom. 

- Upravo su visoka profesionalnost vas hrvatskih branitelja i dosljednost hrvatskih građana u očuvanju mira, slobode, demokracije i temeljnih ljudskih prava i bili naša ulaznica najprije u NATO, a potom i u EU - rekao je Šprem.

Kosor: Milanović je trebao primiti žuti karton

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kosor je nakon polaganja vijenca rekla kako je nedopustivo da u prvoj godini mandata danas u Okučanima nije bio premijer Zoran Milanović, te da je umjesto da slavi prvi svibnja sa stranačkim kolegama trebao biti u Zagrebu i primiti žuti karton koji mu uručuju građani i sindikati, ali i u Okučanima i svim mjestima gdje se slavi pobjeda. 

Nakon polaganja vijenaca Šprem je otvorio Županijske športske igre nakon čega su svi otišli na misu zadušnicu u crkvu Svetog Vida. 

Vojno redarstvena operacija Bljesak bila je odlučan odgovor hrvatske države agresorskoj politici i četverogodišnjoj okupaciji dijela hrvatskog teritorija. Provedba operacije Bljesak prije 17 godina omogućila je spajanje hrvatskog istoka i zapada autocestom i željezničkom prugom te izlazak na hrvatsku državnu granicu u tom dijelu zemlje. Vojno-redarstvena akcija Bljesak započela 1. svibnja 1995. godine ujutro u 5.21 sati oslobodilačkim akcijama Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova RH. U samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara hrvatskog teritorija i deblokirana je autocesta koja je središnju Hrvatsku spojila sa Slavonijom. Oslobađajući zapadnu Slavoniju poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije, ranjeno je 162 pripadnika.

Povodom obljetnice vojno redarstvene akcije predsjednik Ivo Josipović u ponedjeljak je primio zapovjednike postrojbi koje su sudjelovale u akciji Bljesak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a