Obavijesti

News

Komentari 60

Spremajte kupaće! Stiže oluja, na moru su moguće i pijavice

Spremajte kupaće! Stiže oluja,  na moru su moguće i pijavice
1

Jedan dio Hrvatske u ponedjeljak ujutro zahvatila je promjena vremena, a od utorka će zahvatiti cijelu zemlju. Čekaju nas grmljavinske oluje, tuča, olujni jugo, a na obali su moguće i pijavice

VIDEO

Nakon toplinskog vala koji je posljednjih dana dizao živu u termometru, stiže promjena vremena koja neće biti kratkotrajna, kažu meteorolozi Zoran Vakula i Dragoslav Dragojlović za HRT.

U ponedjeljak ta promjena neće biti tako izražena pa će većim dijelom zemlje još biti suho, ali od utorka do četvrtka čekaju nas grmljavinske oluje, tuča, olujni jugo, a na obali su moguće i pijavice. Naravno, uz sve to ide i pad temperature.

- U noći na utorak i tijekom utorka pljuskovi će se proširiti na cijelu unutrašnjost, a ponegdje može biti i jače izraženog nevremena. Osjetno će osvježiti. U srijedu većinom oblačno s kišom, a bit će i još malo svježije. U četvrtak promjenljivo, još ponegdje s kišom. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. I duž obale će u noći na utorak i u utorak biti pljuskova s grmljavinom, ponegdje i izraženijih, praćeni obilnijom oborinom. U srijedu i četvrtak još mjestimice kiša. U utorak će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će se u srijedu proširiti na cijelu obalu, a u četvrtak će oslabjeti. Posvuda će osvježiti - prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

U ponedjeljak je za gotovo cijelu Hrvatsku proglašen žuti alarm koji označava potencijalno opasno vrijeme, dok je za Riječku regiju proglašen narančasti alarm koji znači - opasno vrijeme. 

U utorak je gotovo cijela zemlja u 'narančastom'.

Hrvatska danas

Postupno naoblačenje sa zapada, mjestimice s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, pri čemu će pljuskovi biti češći i intenzivniji poslijepodne i navečer. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji, no prema večeri poneki je pljusak moguć na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren jugoistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka između 27 i 32 °C, u Dalmaciji i malo viša, objavio je DHMZ.

Hrvatska sutra

Promjenljivo i nestabilno te svježije. Povremeno pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženi te ponegdje praćeni tučom i prolazno pojačanim vjetrom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni, a popodne će u ostalim područjima zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabjeti, a krajem dana će na sjeveru jačati bura. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 25. Najviša dnevna od 22 do 28, na istoku i u Dalmaciji i do 30 °C, piše DHMZ.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa