Obavijesti

News

Komentari 202

SRAMOTA: Dvojica koji su im ubili sina sada slobodno šeću

SRAMOTA: Dvojica koji su im ubili sina sada slobodno šeću
5

Vrhovni sud je ukinuo presudu za ubojstvo i Antunu Matkoviću (20) i Goranu Eviću (22) će se suditi za napad. Oni su 2010. pretukli do smrti Miroslava Tunjića (17)

VIDEO

Ovo nas razara! Oni žive blizu naše kuće i mi ih moramo gledati, a našeg Miroslava više nema. Oni su za Božić bili u svojim kućama s obiteljima, a mi smo svi bili na groblju. Ovo je katastrofa, priča Boris Masnec, brat Miroslava Tunjića (17), kojeg su u studenom 2010. u Gradištu kraj Županje brutalno pretukli do smrti Antun Matković (20) i Goran Ević (22).

No umjesto da odslužuju zatvorske kazne od gotovo 11 godina, na koliko su nepravomoćno osuđeni, obojica su nakon nešto više od godinu dana pritvora na slobodi. Vrhovni sud im je ukinuo pritvor te prekvalificirao kazneno djelo s ubojstva na tjelesne ozljede iz nehaja sa smrtnom posljedicom.

Prema novoj kvalifikaciji kaznenog djela, sudac bi Matkovića i Evića na ponovljenom suđenju mogao kazniti zatvorskom kaznom od šest mjeseci do maksimalno pet godina zatvora.

- Danas sam dobio spis i nisam ga stigao pogledati - rekao je sudac Milan Kojić, koji je vodio postupak.

Niti državna odvjetnica iz Vukovara Suzana Stupar, koja je zastupala obitelj brutalno pretučenog Miroslava, nije znala ništa o odluci Vrhovnog suda. U obitelji Tunjić ne skrivaju razočaranje puštanjem na slobodu mladića zbog kojih njihova Miroslava nema. Oni su se, naime, žalili na presudu Županijskog suda u Vukovaru tražeći “ispravljanje nepravde i povećanje kazne krvnicima”. Umjesto toga, dočekali su njihovo puštanje na slobodu i, najvjerojatnije, radikalno manju kaznu.

- Možda naš pravosudni sustav čeka da se ugasi još jedan mladi život kako bi krvnici počeli dobivati primjerene kazne - kaže ogorčeni Miroslavov brat Boris.

Miroslavovi napadači, doznajemo od obitelji Tunjić, izašli su iz pritvora još 15. prosinca.

- Ubojstvo moga brata nije bilo razbojništvo ili neka sitna pljačka. Ta dvojica su ga napala i isprebijala iz čiste zabave te ga ostavila na cesti da umre - rekao je Boris.

U obrazloženju presude Županijskog suda u lipnju prošle godine sudac Milan Kojić naveo je da kazne smatra primjerenima.

Premlatili ga i ostavili da umre zbog cigareta

Otegotna okolnost za napadače bila je što su maloljetnog Tunjića napali bez razloga. Optužili su ga da je u kafiću zamijenio kutije cigareta. Tunjić je izašao iz kafića da izbjegne sukob, no oni su krenuli za njim i pretukli ga.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.