Obavijesti

News

Komentari 312

Sramotni incidenti: Grupa palila zastavu duginih boja pa mladića i djevojku udarili šakom u glavu

Sramotni incidenti: Grupa palila zastavu duginih boja pa mladića i djevojku udarili šakom u glavu

Zagrebačka policija izvijestila je o javnom okupljanju 20. Povorke ponosa na području Centra i Medveščaka, u organizaciji udruge 'Zagreb Pride'. Za vrijeme i nakon Povorke na području Zagreba dogodilo se nekoliko incidenata...

Policija je objavila priopćenje nakon održavanja 20. Povorke ponosa u Zagrebu. 

Priveli dvoje maloljetnika zbog kršenja javnog reda i mira

- Za vrijeme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dvije su maloljetne osobe simboličnim porukama na svojima majicama iskazale nepodržavajući stav prema povorci te su dovedene u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja puštene su na slobodu te će protiv njih redovnim putem biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije - javljaju iz policije.

U Povorci ponosa bilo je 2500 ljudi: Atmosferu na Ribnjaku zapalila popularna Senidah
U Povorci ponosa bilo je 2500 ljudi: Atmosferu na Ribnjaku zapalila popularna Senidah

Autom pripriječio put djevojkama

- Jučer oko 12,35 sati na Trešnjevci, na raskrižju Horvaćanske ulice i Ulice braće Domany, na ulici, nepoznati je počinitelj osobnim automobilom prepriječio put dvjema 30-godišnjakinjama i pri tom ih verbalno napao po osnovi seksualne orijentacije te jednoj pljunuo  u lice, nakon čega se dao u bijeg. Kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja identiteta počinitelja je u tijeku - navode iz PU Zagrebačke.

FOTO Dugine zastave, šljokice, kostimi, natpisi: U Zagrebu počela 20. Povorka ponosa
FOTO Dugine zastave, šljokice, kostimi, natpisi: U Zagrebu počela 20. Povorka ponosa

Nadalje, oko 21.15 sati u Novom Zagrebu, na autobusnoj stanici, na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice Damira Tomljanovića Gavrana, nakon što je 18-godišnjakinji iz ruke ispala zastava duginih boja, prišla su joj četiri za sada nepoznata muškarca, od kojih je jedan uzeo zastavu i njome je udario u predjelu dlana, nakon čega su se sa zastavom udaljili u nepoznatom smjeru. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Udarali ih šakama

I oko 22.30 sati dogodio se incident i to dok su se 32-godišnjakinja, 21-godišnjak i 22-godišnjak nalazili na Trgu Marka Marulića sa zastavom duginih boja. Prišlo im je više nepoznatih počinitelja od kojih je jedan 22-godišnjaka udario šakom u lice, nakon čega su uzeli i zapalili zastavu, da bi potom za sada nepoznata ženska osoba prišla 32-godišnjakinji i 21-godišnjaku te ih oboje šakom udarila u lice. Napadnutima je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhićene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.