Obavijesti

News

Komentari 13

Srbi palili rusku zastavu, u BiH grijalice skuplje 100%

Srbi palili rusku zastavu, u BiH grijalice skuplje 100%
3

Srbiji će plin posuđivati sljedećih dana Mađari i Nijemci. Njime će grijati bolnice, vrtiće i škole. U Bosni i Hercegovini vlada nestašica grijalica

VIDEO

OGORČENI SRBI ZAPALILI RUSKU ZASTAVU
Mještani kragujevačkog naselja Ilina voda, u kojem se 350 domaćinstava grije na plin, u četvrtak su zapalili rusku zastavu u znak protesta što su radijatori već drugi dan zatvoreni. Posebno su bili ljuti što su bez grijanja ostali na pravoslavni Božić, piše srbijanski Alo. Mještani su ljuti i na vladu Srbije, jer, tvrde, ne pregovara dobro. Nije ih umirila ni vijest da će im Mađari pozajmiti malo plina.

MAJKE RAĐAJU U HLADNIM BOLNICAMA
Zbog plinske krize u Srbiji je porasla potražnja za grijalicama. Kupuju se i male peći na plin, a pojačana je i prodaja ogrjevnog drva i ugljena. Također vlada nestašica grijalica na struju. Nove količine se nabavljaju, no sve je unaprijed rasprodano prema rezervacijama. U bolnicama u Jagodini, Kikindi i Vršcu u četvrtak je bilo dramatično. Liječnici su lakše bolesnike zbog hladnoće poslali kući, a oni teži su se u bolnici grijali grijalicama. Žene rađaju u ledenim prostorijama. Majke s djecom koje su u bolnicama tri ili četiri dana puštaju kućama, a ostaju samo one koje čekaju carski rez.



SRBIJI POSUDILI PLIN MAĐARI I NIJEMCI
Mađarska je u četvrtak oko 14 sati Srbiji ipak pustila oko dva milijuna kubika plina. Taj je plin posudba kompanije MOL koja je plin osigurala iz vlastite proizvodnje. Predsjednik Srbije Boris Tadić dogovorio se s premijerom Mađarske Ferencom Gyurcsanyjem da ta zemlja Srbiji narednih dana isporučuje dnevno od milijun do dva milijuna kubika plina. S domaćim izvorima od milijun kubika to je dovoljno za polovicu potreba potrošača koji se griju na plin u Srbiji. Mađarska će na osnovi svoje dnevne potrošnje odlučivati o tome koliko će plina isporučivati Srbiji. Tadić je u četvrtak navečer objavio i kako je dogovorio s Njemačkom isporuku od tri miliijuna kubika plina dnevno. Srbija uobičajeno u zimskom periodu troši 10 milijuna kubika na dan. Plin će se prioritetno trošiti na osiguranje grijanja u bolnicama, školama, vrtićima i drugim sličnim ustanovama.

CIJENE GRIJALICA 'OTIŠLE U NEBO'
Nakon što su mnogobrojni građani Sarajeva pohrlili u trgovine po grijalice kako bi sebi osigurali kakvo-takvo grijanje, police s grijalicama u tom gradu ostale su prazne. Trgovci su samo ponavljali kako će grijalice stići. Cijene su zbog velike potražnje, prema riječima građana, porasle 50 do 100 posto, piše Dnevni avaz. No i pored tako visokih cijena Sarajlije su u četvrtak u redovima stajali pred trgovinama kako bi kupili grijalicu. U trgovinu su ulazili jedan po jedan, nakon čega bi trgovci zaključavali vrata. Iako je na policama bilo i po 50 grijalica, građani su iz trgovina izlazili praznih ruku, a trgovci su se pravdali kako su te grIjalice za one s popisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa