Obavijesti

News

Komentari 181

Barikade kod Zupče će biti uklonjene "možda već sutra"

Barikade kod Zupče će biti uklonjene "možda već sutra"
3

Razlog ponovnom postavljanju barikada, je, kako su Tanjugu objasnili prosvjednici, pokušaj Euleks policije da uhiti njihovog sunarodnik, osumnjičenog za ubojstvo

VIDEO

Ministar za Kosovo, Goran Bogdanović izjavio je za Tanjug da je situacija "na sjeveru Kosova napeta, vlada psihoza straha i neizvjesnosti i zbog toga se mora učiniti sve kako bi ljudi opstali i vratili se normalnom životu", ali je dodao kako očekuje da će, "ako dođe do stabilizacije stanja, barikada koja je sinoć vraćena u Zupču u općini Zubin Potok vrlo brzo biti uklonjena u potpunosti, možda već sutra".

Bogdanović je objasnio da su stanovnici Ibarskog Kolašina vratili barikadu nakon što je Euleks policija uhitila jednu osobu iz Zubinog Potoka osumnjičenu za ubojstvo pripadnika kosovske specijalne policije ROSU, koja je puštena kad je utvrđeno da to nije osoba za kojom tragaju.

- Ne protivimo se borbi protiv organiziranog kriminala niti uhićenju svih koji su počinili zlodjela ili sudjelovali u nečasnim radnjama, ali ne možete nevine ljude koji putuju presretati, maltretirati i tući, a sa druge strane očekivati konstruktivnost - rekao je Bogdanović koji je više od tri sata u Zvečanu razgovarao sa predsjednicima općina sa sjevera Kosova i načelnikom kosovsko-mitrovačkog okruga, dodajući kako Srbi žele dijalogom rješiti probleme.

- Narod ima pravo braniti se, a jednostrani potezi koje povlače Priština i dio međunarodne zajednice na Kosovu ne mogu biti prihvatljivi - zaključio je ministar za Kosovo.

Beogradski mediji javili su kako su Srbi iz Ibarskog Kolašina sinoć ponovo postavili barikade od balvana i teških strojeva na prometnici Kosovska Mitrovica - Ribariće u mjestu Zupče pa je onemogućen prolazak vozilima prema graničnom prijelazu Brnjak na sjeveru Kosova.

Nitko od Srba koji su sinoć bili na barikadi nije mogao Tanjugu reći do kada će balvani i strojevi ostati na cesti.

Prištinski mediji jutros su navodili kako je razlog najnovijim barikadama pokušaj uhićenja osobe osumnjičene za ubojstvo pripadnika kosovske specijalne policije ROSU 25. srpnja kada su pokušali rastjerati Srbe prosvjednike koji nisu dozvolili uspostavu kosovske vlasti na graničnim prijelazima na sjeveru Kosova prema Srbiji.

Kosovski ministar Bajram Redžepi rekao je da će kosovske institucije provesti red i zakon na cijelom teritoriju Kosova i da ih u tome podupire međunarodna zajednica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...