News

Komentari 98

Srbiju trese afera diplome, među njima i ona Grbinove surpruge: 'Zapanjeni smo...'

Srbiju trese afera diplome, među njima i ona Grbinove surpruge: 'Zapanjeni smo...'

Hrvatska komora medicinskih sestara zatražila je dodatnu provjeru kragujevačkog sveučilišta

Bivši rektor Sveučilišta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević i bivši dekan Medicinskog fakulteta Predrag Čanović uhićeni su zbog afere s doktoratom i spornih 45 diploma izdanih medicinskim sestrama iz Hrvatske.

Sumnja se da su protivno propisima upisivali sestre koje su završile prve dvije godine na fakultetu u Zenici, s nastavom u Puli, gdje su slušale predavanja i polagale ispite. No Ministarstvo znanosti je studij zabranilo jer nije bio akreditiran po našim propisima, međutim, studentice su nastavile školovanje i treću godinu završile pod kapom Sveučilišta u Kragujevcu.

Među njima je, piše Dnevnik.hr, bila i supruga Peđe Grbina, a šef SDP-a poručio je da su zapanjeni i da su se medicinske sestre ni krive ni dužne našle u problemu. Cijelo školovanje, tvrdi, odvijalo se u Puli, a mijenjali su se tek nazivi institucija koje su sve vodile te indeksi.

Hrvatska komora medicinskih sestara zatražila je dodatnu provjeru kragujevačkog sveučilišta.

- Kod nas je ukupno 13 medicinskih sestara, koje su završile studij u Kragujevcu, prošlo postupak polaganja ispita u hrvatskoj komori medicinskih sestara 2015. godine - rekao je predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić.

- To su sve medicinske sestre koje su i bile srednje medicinske sestre u Hrvatskoj. Mi kao Komora smo zatražili, poslali smo im popis od 13 osoba koje su kod nas položile razliku ispita jer imamo info da su 22 diplome poništene tako da provjerimo jesu li ove sestre koje su položile razliku još 2015. godine među tim imenima - rekao je.

Najčitaniji članci