Obavijesti

News

Komentari 28

Srbin došao po jednu, a ukrao pet slika od 100 milijuna eura

Srbin došao po jednu, a ukrao pet slika od 100 milijuna eura
7

Srbin (43), koji je prošle godine sudjelovao u krađi umjetničkih djela u Parizu, htio je ukrasti samo Fernanda Legera, no kako se alarm nije oglasio, uzeo je i ostale slike

VIDEO

Pet umjetničkih djela vrijednih 100 milijuna eura, koja su prošle godine ukradena iz pariškog Muzeja moderne umjetnosti, završila su u kanti za smeće i vjerojatno su smrvljene s ostalim otpadom, tvrdi Jonathan B. (34) koji je s kolegom Srbinom (43) i još jednim muškarcem (56) uhićen zbog krađe slika. 

Srbin se u svibnju uspio popeti po zidovima muzeja nasuprot Eiffelovog tornja zbog čega su ga prozvali Spiderman. Navodno je rekao da je došao samo po sliku "Mrtva priroda s lampama" Fernanda Legera, no kako se alarm nije oglasio kada ju je skinuo sa zida, ostao je još sat vremena i ukrao ostale četiri slike -  Picassovu  "Golubicu sa zrnom graška", "Pastoralu" Henrija Matisse, "Maslinu nedaleko od Estaquea" Georgesa Braquea i "Ženu s lepezom" Amadea Modiglianija. Pobjegao je autom kojeg je parkirao blizu muzeja. 

Unatoč nadzornim kamerama, tri čuvara ga nisu vidjela, a poslije se doznalo da alarmni sustav nije radio mjesec dana prije krađe, javlja LA Times. 

Policija je uhitila svu trojicu muškaraca u svibnju ove godine, no Jonathana su pustili nakon čega se on navodno uspaničio i slike bacio u smeće. Ponovno su ga priveli u rujnu. Optuženi 56-godišnjak zanijekao je da je on naručio krađu, no navodno je priznao da su mu dostavili slike nakon čega ih je dao Jonathanu. 

Grad Pariz je procijenio djela na 100 milijuna eura, no neki stručnjaci smatraju da vrijede duplo više. Policija još uvijek nije isključila mogućnost da Jonathan laže i da slike nisu uništene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...