Obavijesti

News

Komentari 6

Srđ je Grad i Možemo! zajedno će izaći na izbore u Dubrovniku

Srđ je Grad i Možemo! zajedno će izaći na izbore u Dubrovniku

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je da je riječ o novoj generaciji drukčijih političara koja će provesti novu generaciju upravljanja...

VIDEO

Stranka Srđ je Grad i politička platforma Možemo! na predstojeće lokalne izbore u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izlaze sa zajedničkom listom, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za medije u Dubrovniku.

Kažu kako je to 'rezultat petnaestgodišnje zajedničke borbe za javno dobro i interese građana'.

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba platforme Možemo! Tomislav Tomašević izjavio je da je riječ o novoj generaciji drukčijih političara koja će provesti novu generaciju upravljanja u hrvatskim gradovima.

- Temeljit će se na transparentnosti, digitalizaciji i uključivanju građana u donošenje odluka o problemima i temama koji ih se tiču. Najbolje smo cjepivo za lokalne šerife u Hrvatskoj, a cjepivo će imati pozitivne nuspojave za kvalitetu života - rekao je Tomašević.

Mrak Taritaš se uključila u utrku za Zagreb: 'Dosta je ludosti, trebamo se prihvatiti posla'
Mrak Taritaš se uključila u utrku za Zagreb: 'Dosta je  ludosti, trebamo se prihvatiti posla'

Dodao je da, za razliku od nekih, nije kalkulirao s kandidaturom za zagrebačkog gradonačelnika, koju je objavio prije godinu dana.

- Vjerujem u ulazak u drugi krug, a svejedno mi je s kim. Zapravo se već godinu dana pripremam za ono što nas sve čeka nakon izbora. Da bismo mogli rješavati sve te probleme moramo promijeniti model upravljanja - izjavio je Tomašević. Kaže da dug Grada Zagreba namjerava smanjiti uštedama.

Ustvrdio je  da je  jako puno štetnih ugovora s nekolicinom favorita privatnih tvrtki koje su uvijek dobivale poslove.

- Vjerujem da gradska uprava s velikim brojem zaposlenih i materijalnim resursima jako puno tih monopolnih poslova može sama odrađivati. Koliko je rastao broj zaposlenih, još više su rasle javne vanjske usluge - izjavio je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomašević.

Škoro: Gdje procijenimo da treba, podržat ćemo i druge
Škoro: Gdje procijenimo da treba, podržat ćemo i druge

Kandidat SJG za dubrovačkog gradonačelnika Đuro Capor rekao je kako promjene neće donijeti potrošene političke opcije.

- U trenucima krize u Dubrovniku oni koji su se dosad bavili klijentelizmom, uhljebljivanjem i potrošenim politikama, i dalje će nastaviti misliti na sebe, a promjene će donijeti nove opcije, u Zagrebu i Dubrovniku - izjavio je Capor.

Ustvrdio je kako je Dubrovnik proteklih godina doživio razne vrste devastacija s neprimjerenim politikama prema prostoru, otpadu i stanovanju.

- Stanovi namijenjeni zbrinjavanju mladih obitelji, koje su građani skupo platili, tome trebaju i služiti, a ne mijenjati vlasništvo. Uz to, u dvadeset godina nije bilo promjene u 'zelenoj' politici, jer i danas stagniramo na 15 posto odvojenog prikupljenog otpada, a izmješano smeće odlažemo na Grabovicu, koja prijeti trovanjem vode - naveo je Capor.

Tomašević o Filipoviću i tvornici cjepiva: On bi se trebao cijepiti protiv nerealnih obećanja
Tomašević o Filipoviću  i tvornici cjepiva: On bi se trebao cijepiti protiv nerealnih obećanja

Kandidat SJG za dubrovačko-neretvanskog župana Marko Giljača izjavio je kako je potrebno gospodarstvo usmjeriti ka većoj otpornosti na krizu i boljoj kvaliteti života.

- Nakon puno kritike prema vladajućima nudimo rješenja i istinsku promjenu u razvoju grada, županije i čitave Hrvatske. Izbori su prijelomni trenutak i ključni referendum građana o želji za promjenom - rekao je Giljača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je