Obavijesti

News

Komentari 222

Srdačan susret: Josipović i Nikolić se poljubili čak tri puta

Srdačan susret: Josipović i Nikolić se poljubili čak tri puta
9

Na sastanku francuskog predsjednika Hollandea s osam predsjednika zemalja iz regije u Brdu kod Kranja, predsjednici Hrvatske i Srbije su se vrlo srdačno pozdravili

VIDEO

Na Brdu kod Kranja sastali su se francuski predsjednik Francois Hollande te osam predsjednika iz regije među kojima je i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Na neformalnom sastanku predsjednici će razgovarati o dinamici širenja Europske unije, pitanjima u regiji te gospodarskim i infrastrukturnim projektima koji su od važnosti za regiju. 

Na sastanak su, uz gosta Hollandea te "domaćine" Pahora i Josipovića stigli i Gjorge Ivanov iz Makedonije, Bujar Nishani iz Albanije, predsjedavajući predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, Filip Vujanović iz Crne Gore, a posljednji je stigao srpski predsjednik Tomislav Nikolić, piše Večernji list.

Hollande: Ne smijemo izostaviti Balkan

Francuski predsjednik Francois Hollande na konferenciji za novinare nakon summita s predsjednicima zemalja jugoistočne Europe najavio je kako će Francuska od sada aktivnije sudjelovati u rješavanju problema na zapadnom Balkanu. Kazao je kako je Francuska bila aktivna i tijekom rata u BiH, gdje su poginula 84 francuska vojnika, ali diplomacija nije bila izražena. 

- Francuska planira u idućim godinama preuzeti aktivniju ulogu na Balkanu. Ako je već odlučeno da Europska unije bude cijeli europski kontinent, ne smijemo onda izostaviti tako velik dio kao što je Balkan - istaknuo je Hollande. 

Dogovoreno je da sljedeći neformalni summit bude u Zagrebu ili na Brijunima, no još nije objavljeno kada. Slovenski predsjednik Borut Pahor dodao je kako se predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz već složio da sudjeluje na nekom od idućih sastanaka. 

Sastali se Josipović i Nikolić

Predsjednik Ivo Josipović neformalno se sastao sa srpskim kolegom Tomislavom Nikolićem. Pri susretu su se srdačno pozdravili, izmijenivši tri poljupca u obraz, prema srpskom običaju. 

- Treba imati razumijevanja za razne oblike komuniciranja, za razne navike i tradicije - rekao je Josipović. 

Tijekom neformalnog sastanka razgovarali su o službenom susretu najavljenom za listopad te događanjima u regiji. 

- Otvoreno smo razgovarali o svemu, o nedavnim uhićenjima, o nedostatku udžbenika za djecu hrvatske nacionalnosti u Srbiji, o tužbama koje smo podnijeli jedni protiv drugih - kazao je Nikolić i dodao kako ne vidi problem u tome što je kosovska predsjednica Atifete Jahjaga bila na summitu. 

- Nemam pravo imati svoj problem. Srbija se dogovorila, Beograd i Priština su se dogovorili da Priština sudjeluje na regionalnim skupovima - kazao je Nikolić, piše HRT

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 222
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca