Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
47 komentara

'Sretna sam, Mila je borac, ona se sad riješila malignih stanica'

Znači da se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži. Za reći da je bolest izliječena treba takozvano stanje remisije, objašnjava liječnica

Foto: čitatelj24sata
47 komentara

Iz Philadelphije smo jučer ujutro dobili sjajne vijesti. Marin Rončević, otac male Mile, javio nam je kako je djevojčica jako dobro nakon prve terapije:

POGLEDAJTE VIDEO:

- MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj osjetljivosti testa - možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima..., rekao je Marin.

TATA IMA DOBRE VIJESTI: 'Mila je odlično, ni u najluđim snovima ovo nismo očekivali...'

Ove sjajne vijesti komentirala je i Milina liječnica iz Rijeke Jelena Roganović:

- Apsolutno sam se razveselila i stvarno smo svi željeli takve vijesti iz Philadelphije. Mila je apsolutno veliki borac i sve što vam sad govorim ne govorim kao Milina liječnica, nego kao Milina prijateljica, kaže Roganović.

OSNIVA SE FOND ZA DJECU Dok je tata davao izjavu, u pozadini se čuo Milin smijeh...

Postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži je na izuzetno niskoj razini, tek 0 cijelih 1 posto. Njezina liječnica za RTL objašnjava:

- Znači da se postiglo čišćenje koštane srži, dakle eliminacija malignih stanica iz koštane srži. Za reći da je bolest izliječena treba takozvano stanje remisije. Osim što nema malignih stanica treba biti i oporavak normalne koštane srži. Mila je sada u fazi kada se riješila malignih stanica.
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message