Obavijesti

News

Komentari 110

Smiljanu su doveli u lisicama u banku: 'Prošli su me trnci...'

Smiljanu su doveli u lisicama u banku: 'Prošli su me trnci...'
6

Smiljana Srnec (45), okrivljena za ubojstvo sestre Jasmine Dominić (23), tražila je sud da je pusti iz pritvora podići novac. Čitateljica 24sata koja ju je vidjela na izlasku iz banke, kaže da su je prošli trnci...

VIDEO

Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Bila je s lisicama na rukama i lancima oko pojasa, u pratnji dvojice pravosudnih policajaca, rekla je šokirana čitateljica. Trnci su joj prošli cijelim tijelom.

Smiljanu Srnec, koju terete da je 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo držala u zamrzivaču, pravosudni policajci u srijedu popodne vodili su u poslovnicu banke na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

'Gotovo da sam se smrzla od straha'

- Bila je u crnoj jakni. Možda je imala i lance na nogama, ali sam bila toliko šokirana da uopće nisam to uočila. Imala je naočale za vid i policajci su je smjestili u stražnji dio službenog kombija s rešetkama, a oni su sjeli naprijed na vozačevo i suvozačevo mjesto. Jako sam se uznemirila. Gotovo da sam se smrzla od straha kad sam je ugledala. Osjetila sam golemu negativnu energiju i nelagodu. Nasreću, odmah su otišli - rekla nam je Varaždinka, koja je jučer na bankomatu ispred banke dizala novac u trenutku kad je Smiljana izlazila iz banke.

Tijelo u zamrzivaču: Hrvatska je dobila Eridu u Twin Peaksu
Tijelo u zamrzivaču: Hrvatska je dobila Eridu u Twin Peaksu

Nakon što je u banci obavila što je trebala, pravosudni policajci su je vratili u varaždinski zatvor. Tu nam je informaciju potvrdio i glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu i istražni sudac Igor Pavlic.

- Okrivljena je istražnoj sutkinji podnijela zahtjev da želi u banku i podigne si s računa novac. Sutkinja je to odobrila i policajci su je otpratili u banku. To nije ništa neobično te se slična odobrenja mogu dati i za odlazak na pogreb - rekao je glasnogovornik Pavlic istaknuvši kako je ona tek osumnjičena da je počinila kazneno djelo.

Čini se da drugi ukućani, njezina najstarija kći i suprug Ivica, nemaju karticu njezina bankovnog računa niti znaju pin, a nemaju ni punomoć koja bi im omogućila da novac sami podignu u banci. Koliki iznos je podigla i za što joj treba novac, nismo uspjeli doznati.

Analiza Jasmininog rukopisa: Bila je svestrana, ali i uporna
Analiza Jasmininog rukopisa: Bila je svestrana, ali i uporna

U četvrtak odluka o žalbi na istražni zatvor

Smiljana je od 20. veljače u istražnom zatvoru kako ne bi pokušala utjecati na svjedoke ili ponovila kazneno djelo.

Isti dan kad je bila u banci, na varaždinski županijski sud stigla je žalba na rješenje o određivanju istražnog zatvora, koju je podnio Krešimir Golubić, odvjetnik iz Čakovca, njezin branitelj po službenoj dužnosti. O žalbi će se odlučiti već u četvrtak. Tad će se znati hoće li se Smiljana braniti sa slobode ili će do daljnjega ostati u varaždinskom zatvoru. O podnesenoj žalbi oglasio se i Smiljanin branitelj Golubić.

- Ovlašten sam obavijestiti vas da sam podnio žalbu protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora. Nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, a ni opasnosti od počinjenja kaznenog djela, pri čemu navodna opasnost od počinjenja novog kaznenog djela, kako je obrazloženo u rješenju, nije osnova za određivanje istražnog zatvora - objasnio je odvjetnik Golubić.

Ni on nije mogao iznositi detalje o tome što će Smiljana činiti s novcem dok je u istražnom zatvoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović