News

Komentari 428

Srpski navijači pokušali doći do Hrvata, policija ih zaustavila

Srpski navijači pokušali doći do Hrvata, policija ih zaustavila

Oko 200 hrvatski navijača u Areni u Beogradu čuvali su kordoni policije. Nekoliko srpskih navijača je pokušalo doći do njih no policija je brzo reagirala i spriječila ih

Utakmica  između Srbije i Hrvatske je prošla bez većih navijačkih incidenata no tijekom cijelog dana trajalo je 'opsadno stanje'. Prijepodne srpska policija preko granice nije pustila dva autobusa s hrvatskim igračima, a poslijepodne je na granici zaustavila još tri. 

Neki su navijači uspjeli stići do Arene u Beogradu te su ljuti na Zorana Gopca i Hrvatski rukometni savez, koje su smatrali krivima za vraćanje autobusa s granice, napali grudama snijega. 

Bad Blue Boysi koji su pristigli automobilima i u nekoliko kombija su im vikali 'Izdajniče i sram te bilo'.

Hrvatski navijači u Arenu su ušli na zapadni ulaz, a čuvao ih je veliki broj policije. 

Na dio tribine predviđen za hrvatske navijače smjestilo se oko 200 ljudi iz Hrvatske, a taj je dio Arene čuvalo nekoliko kordona elitnih srpskih postrojbi. 

Prije početka utakmice bila su i dva manja incidenta. Prvo se grupa srpskih navijača zaletjela prema dijelu gdje su bili smješteni Hrvati, no policija je brzo reagirala i zaustavila ih. Nekoliko minuta prije utakmice dva srpska navijača su ušli među hrvatske. Policija je brzo reagirala i odmah ih izbacila.  

U areni i predstavnici tužitelja

U Areni su večeras bili i predstavnici srpskog tužiteljstva i prekršajnog suda koji su na licu mjesta trebali procesuirati one koji prekrše zakon.  

Pet autobusa nisu pustili u Srbiju

Srpska granična policija je u petak prijepodne vratila u Hrvatsku dva autobusa "navijača" koji su krenuli u Beograd na utakmicu, a navodno se radi uglavnom o navijačima Hajduka koji nisu imali ulaznice za utakmicu polufinala u Areni. Kako doznajemo iz policijskih izvora, vrh srpske policije ipak je jutros promijenio taktiku kako bi izbjegli sukobe huligana.

Srpska policija je s Bajakova u petak popodne vratila još tri autobusa u kojima su hrvatski navijači putovali na utakmicu u Beograd. Za razliku od navijača koji su vraćeni prijepodne, ovi su imali ulaznice za utakmicu. Među navijačima koji su na kraju stigli na utakmicu priča se kako su autobusi vraćeni jer su tako odlučili Hrvatski rukometni savez i hrvatska policija. 

'Bad Blue Boysi se nisu potukli s Torcidom' 

Iako je direktor policije Milorad Veljović u četvrtak navečer rekao da neće nikome zabraniti ulazak u zemlju, jutros su se opametili i promijenili taktiku. Navijači koji nemaju ulaznice, neće moći ući u Srbiju. Dosad su iz Zagreba krenula četiri autobusa navijača i jedan kombi. Svi imaju ulaznice. Praćenoj koloni pridružio se i autobus navijača iz BiH, koji je u Srbiju krenuo preko Županje.

Blic.rs doznaje da su se kod Slavonskog Broda potukli Bad Blue Boysi sa Torcidom, no iz PU Brodsko-posavske su nam potvrdili da nije bilo nikakvih incidenata.

U Arenu ušli prvi hrvatski navijači

Oko 15.30 sati su u beogradsku Arenu ušli prvi navijači Hrvatske. Njih 10-ak izdvojeni su iza gola na gornjem dijelu tribine. Na potpuno suprotnoj strani još su dva navijača, ali potpuno sama i bez straha gledaju utakmicu između Makedonije i Slovenije za 5. mjesto. Jedan je u dresu naše nogometne reprezentacije. Mondo saznaje kako se radi o bivšem igraču Hajduka Mateasu Jozipoviću. 

- Ne bojim se. Bio sam u Vršcu i Novom Sadu i nikakve probleme nisam imao. Došao sam automobilom iz Makarske, čije i registarske tablice imam.

Posvađali se s Bandićem

Navodno su se navijači koje policija nije pustila preko granice posvađali sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Bandić je također krenuo na utakmicu, a navijači su ga navodno sreli na benzinskoj postaji Spačva prije Bajakova i s njim se svađali jer misle i da je on kriv što ne smiju na utakmicu.  

Najčitaniji članci