Obavijesti

News

Komentari 53

'Stalno sanjam pucnjavu, to će me proganjati do kraja života'

'Stalno sanjam pucnjavu, to će me proganjati do kraja života'
5

Mirko Marić, optužen za ubojstvo Stipana Ivića ispred njegova kluba 'Element' na tržnici u zagrebačkom Španskom, iznio je obranu. Kaje se zbog ubojstva te se ispričao Ivićevoj i svojoj obitelji

VIDEO

Ispričavam se obitelji Ivić, posebno djeci pokojnog Stipana, ispričavam se i svojoj obitelji, rodbini i prijateljima zbog toga što sam učinio. Žao mi je što je to otišlo toliko daleko - rekao je Mirko Marić iznoseći obranu na Županijskom sudu u Zagrebu.

Podsjećamo, Marić je optužen da je 7. svibnja 2017. u 2,53 sati  ispred kluba 'Element' na tržnici u Španskom prišao autu kojim se dovezao Stipan Ivić i iz revolvera ispalio u njega pet hitaca. Jedno zrno pogodilo ga je u glavu, a Ivić je od posljedica ranjavanja preminuo 15. svibnja 2017. u bolnici.

U Ivića ispalio čak pet metaka: "Ne poričem, ubio sam ga..."
U Ivića ispalio čak pet metaka: "Ne poričem, ubio sam ga..."

Marić je rekao kako je Ivića upoznao 2014. preko svog bratića Ivka Marića i prijatelja Dina Petrovića, koji je oženjen s Ivićevom sestričnom. Družili su se u Ivićevom klubu 'Armus' te po feštama i roštiljima. Nakon nekog vremena Ivić je kupio noćni klub 'Element' na tržnici u Španskom. 

- Klub je promijenio Stipana - rekao je Marić koji je s društvom dolazio u 'Element'. 

Nakon toga otvorio se i klub 'Kafana' na Jarunu u kojem je Mirkov bratić Ivko radio kao šef osiguranja. Pomalo su, tvrdi Marić, ljudi koji su išli u 'Armus' i 'Element' počeli sve češće dolaziti u 'Kafanu'. Mirko Marić je petkom i subotom pjevao u 'Kafani', a Stipan Ivić pitao ga je da nedjeljom pjeva i kod njega u 'Elementu'. Prijatelji su Mirka upozoravali da je Ivić težak čovjek koji je nasilan prema osoblju, tvrdi Marić, no u veljači 2016. odlučio je nedjeljom pjevati kod Stipana. Malo pomalo odnosi između Stipanovog i Mirkovog društva su se poljuljali.

Našmrkao se kokaina, zapalio joint pa je zapucao u Stipana...
Našmrkao se kokaina, zapalio joint pa je zapucao u Stipana...

- Ne znam je li to zbog ega ili Stipanove ljubomore na 'Kafanu' - rekao je Marić koji se nakon tri tjedna posvađao sa Stipanom i više nije pjevao kod njega.

U to vrijeme je, kaže, dosta pio i šmrkao kokain pa je zbog toga završio u bolnici. Nedugo nakon toga dogodio se i incident u Kafani.

-  Stajao sam u društvu u kojem je bio i Robert Lončarić. Stipan je prišao i ošamario ga. Stao sam između njih, a Stipan je zamahnuo. Izmaknuo sam se i udario ga šakom u glavu nakon čega je pao i ostao ležati - svjedočio je na sudu Ivko Marić.

Nakon toga Marići su pokušali izgladiti situaciju s Ivićem, no od toga nije bilo ništa. Gradom su kružile glasine da se neće tako završiti. Mirku Mariću počelu su stizati prijetnje.

- Ivić je bio čovjek od riječi i djela. To se pokazalo kod podmetanja droge i oružja u auto Dine Petrovića, premlaćivanja mog bratića Ivka Marića, paljenja auta Ivku te našem prijatelju Donovanu Atliji, pljački i paljevini dućana Ivkove supruge....Kružile su priče da sam na redu ja, a onda Božan Marić - svjedočio je Mirko Marić koji je prijetnje prijavio policiji.

'Dijabetes nije bitno utjecao na ubrojivost u trenutku ubojstva'
'Dijabetes nije bitno utjecao na ubrojivost u trenutku ubojstva'

Na neko vrijeme sklonio se u Njemačku gdje je sa skrivenog broja dobio prijeteću poruku: "Pazi dok prelaziš cestu i sina vodiš u vrtić". 

Mirko je iz razgovora zaključio da mu prijeti Stipan Ivić. Živio je, kaže, u strahu, a napetost je ublažavao alkoholom i drogom. dan prije nego je pucao u Ivića, 6. svibnja 2017., išao je na feštu s prijateljima. Prije nego je krenuo, sreo je prijatelja Tomislava D. koji mu je rekao da je dužan neke novce Iviću i da ga je ovaj tražio da mu 'naštima' Mirka na Remizi.

- Noge su mi se odsjekle. Bio sam izvan sebe. No nisam htio kvariti veselje pa sam otišao na proslavu Đurđevdana kod prijatelja Muhameda Šečića.

- Popio sam desetak piva, pio sam i vino i viski - prisjećao se toga dana Marić.

Podigli optužnicu: Marić je u Ivića (37) ispalio pet hitaca...
Podigli optužnicu: Marić je u Ivića (37) ispalio pet hitaca...

Rekao je kako je i šmrkao kokain te kasnije zapalio dva jointa kako b se malo smirio. Nakon fešte otišao je taksijem do stana, tamo si je ubrizgao inzulin. Tada mu je sinulo da bi se mogao vidjeti sa Stipanom Ivićem i porazgovarati te izgladiti stvari.

- Bio sam spreman i na dva-tri šamara  dobiti, samo da riješimo stvar - rekao je Marić.

Sa sobom je ponio pištolj zbog sigurnosti, jer je znao, tvrdi, da Ivić također nosi pištolj kao i njegova desna ruka Ivan Tolić. Taksijem se dovezao do tržnice. 

- Sjećam se samo pucnjeva koje stalno sanjam, sve ostalo mi je prazno. Vjerujte mi da m je teško s tim živjeti. Taj križ nosit ću do kraja života. Je li na to utjecao strah, šok, alkohol, droga, šećer... Pitat ću se do kraja života - na kraju svog iskaza rekao je Marić koji nije želio odgovarati na pitanja tužitelja i sutkinje. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke